Caat Kookt voor iPad vernieuwd, geen boodschappenlijst meer

Caat Kookt is vernieuwd. De receptenapp voor de iPad is beschikbaar in versie 2.0 maar bevat geen boodschappenlijst meer.

caat kookt icoonDe receptenapp Caat Kookt heeft begin januari een grote update naar versie 2.0 gekregen. Caat Kookt is een iPad-app die ervoor zorgt dat je elke dag lekker en gezond eten op tafel kunt zetten. De app zelf is gratis en bevat een paar recepten. Wil je meer, dan kun je themapakketten kopen die bestaan uit 10 of 25 recepten. Ze zijn afgestemd op het seizoen en variëren in prijs van €1,79 tot €3,59 per pakket. Alle recepten zijn gebaseerd op de vijf G’s: gemak, gebalanceerd, gezamenlijk, gecombineerd en genieten. Staat er een pannetje rechtsboven in een stap, dan betekent dit dat er aanvullende informatie over basistechnieken voorhanden zijn. Caat Kookt werd in december nog opgenomen in Apple’s toplijstje van beste apps van 2012. Vlak daarna kwam deze update uit, waarin overigens wel iets is veranderd: het boodschappenlijstje en de infoknop zijn verdwenen.

Die infoknop komt terug, belooft ontwikkelaar Made of man aan iPadclub:

Voorheen hadden we een boodschappenlijstje (kon je de ingredienten van een recept toevoegen aan je lijstje en mailen). Had je meerdere recepten, dan telde het boodschappenlijstje alles automatisch bij elkaar op. Ook de infoknop ontbreekt nog, deze voegen we begin februari weer toe met de Valentijn-update.

In februari staat dus alweer de eerstvolgende grote update voor Caat Kookt gepland.

Bij het opstarten van de app krijg je een hoop recepten te zien, maar de meeste die we aantikten zijn pas te bekijken als je een bundel koopt. Gelukkig is er linksonder een schuifknop aanwezig die ervoor zorgt dat je alleen recepten te zien krijgt die je al in bezit hebt. Dat levert zo’n 130 recepten op, verdeeld over meerdere seizoenen. Je krijgt dus al een goede indruk van het niveau en de inhoud van de recepten. Alles zit erbij: van omelet tot soep en van pizza tot spruitjesstamppot. Alle recepten zijn op twee manieren te bekijken: met alle aanwijzingen op één scherm of in een stapsgewijze weergave.

caat kookt 1
De compacte weergave van recepten.

caat kookt 2
Je kunt recepten ook per stap bekijken.

Handig daarbij is dat elke stap vermeldt hoeveel je ook alweer nodig had. “Schep de tuinerwtjes samen met de geraspte kaas door het eimengsel” is leuk om te weten, maar het is wel zo handig dat in de kleine lettertjes onder de tekst staat, dat je 100 gram geraspte oude kaas en 150 gram diepvries tuinerwtjes moet gebruiken. Het eimengsel heb je in de vorige stap al gemaakt, dus de specificaties daarvan worden niet opnieuw herhaald.

Instructiefilmpjes staan niet in de app, maar je wordt bij de eerste keer opstarten wel welkom geheten door ‘Caat’ die in het dagelijkse leven Carin Leenders de Vries heet.

Downloaden: Caat Kookt (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2013, 15:20
Categorie Eten en drinken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.