Bitmoji review opvolger van Bitstrips

Bitmoji: opvolger van Bitstrips laat je eigen smileys maken

Bitmoji is de opvolger van Bitstrips op de iPhone en iPad: zet emoji van jezelf in WhatsApp, Telegram, iMessage en meer.

Bitmoji review opvolger van BitstripsDe plaag van Facebook is terug! Nee, wacht even. De Bitstrips waarmee iedereen een jaar geleden flauwe cartoons maakte over oninteressante situaties, worden niet opnieuw toegelaten tot Facebook. Maar je eigen cartoonpersonage kan je binnenkort wel weer overal voor gebruiken. In Bitmoji is je stripfiguur de hoofdrolspeler in allerlei smileys die je direct vanuit een iOS 8-toetsenbord kan plaatsen in een WhatsApp-gesprek en meer. Hoe leuk is de opvolger van Bitstrips?

Wie bekend is met Bitstrips, vindt onmiddellijk zijn draai in het nieuwe Bitmoji. Je kiest een geslacht, gezichtsvorm, kapsel, haarkleur, huidskleur, beharing, accessoires en kledingstijl. Het poppetje dat eruit komt en de cartoonversie van jezelf voorstelt, kan je vervolgens overal voor gebruiken.

Lees ook: Bitstrips op Facebook: geliefd en gehaat

Opvolger van Bitstrips avatar maken Bitmoji gekke smileys van jezelf iPhone

Call me, OMG

In de Bitmoji-app zelf bekijk je de verschillende smileys met je eigen personage in het groot. Je schakelt tussen vaak gebruikte smileys, maar kan ook kiezen voor subcategorieën met lachende, verliefde, gekke, gefrustreerde en teleurgestelde smileys. Het aanbod is echt niet gering. Er zijn per categorie tientallen smileys met soms teksten (call me, bye, LOL, OMG, FAIL), veel tekstloze bewegingen, ingezoomde gezichten en situaties met gekleurde achtergronden die nog veel aan de oude Bitstrips doen denken. Met een tik op een Bitmoji kan je hem delen naar iMessage, WhatsApp, Facebook Messenger, e-mail, Facebook, Twitter en WeChat. Een afbeelding opslaan kan ook, net als kopiëren.

Bitmoji delen vanuit app iPhone Bitmoji review kopiëren van toetsenbord

Bitmoji in het toetsenbord

Toch hoef je niet elke keer de app te openen om bij je stripfiguren te komen. Bitmoji maakt handig gebruik van de ondersteuning van toetsenborden in iOS 8. Zo kan je Bitmoji als toetsenbord installeren via de Instellingen-app -> Algemeen -> Toetsenborden -> Toetsenbord toevoegen -> Bitmoji. Daarna dien je nog Volledige toegang te geven aan het toetsenbord, zodat Bitmoji je aangepaste smileys kan inladen.

Lees ook: Toetsenbord in iOS installeren en instellen

Je hebt de smileys dus lekker snel onder de knop, meteen vanaf het normale toetsenbord op de iPhone en iPad. Je houdt de wereldbol ingedrukt, kiest Bitmoji en kiest uit een van de vele smileys. Met een tik erop kopieer je die, houd je het tekstveld van bijvoorbeeld WhatsApp, Telegram of iMessage ingedrukt en plak je zo je eigen cartoonsnoet. Het gaat wat onhandiger dan een smiley intikken en die meteen plaatsen, maar veel werk is het ook niet. Bovendien wordt de werking elke keer bij het aantikken van een smiley uitgelegd. Het kan niet fout gaan.

Bitmoji in WhatsApp review Bitmoji review Telegram

Heel snel irritant?

Nou ja, het kan eigenlijk wel fout gaan. Heel hard zelfs. Want net als bij de Bitstrips op Facebook, zijn ook nu de cartoonplaatjes weer gortdroog, niet heel erg lijkend en in-your-face groot afgebeeld. Omdat de tekeningetjes zo fout zijn, zijn ze best even leuk om te gebruiken. Bovendien heeft iedereen zijn eigen avatar in elk van die plaatjes staan. Ja, het idee is ook leuk. Maar stel het maar voor: WhatsApp-groepsgesprekken waarin alles aan de hand van levensgrote flauwe cartoonsmileys wordt medegedeeld. Dit kan wel eens heel snel heel irritant worden.

Pluspunten

  • Eigen smileys voor alle situaties
  • Meteen vanuit het toetsenbord

Minpunten

  • Maar wat zijn ze altijd groot!
  • Constant kopiëren en plakken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2014, 18:20
Categorie Amusement
Onderwerp emoji

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.