Jurassic World Alive-game

Jurassic World Alive: nieuwe Pokémon Go-achtige game voor je iPhone

Nu te downloaden

Jurassic Park heeft een Pokémon Go-achtige game voor smartphones uitbracht. In Jurassic World Alive ga je op jacht om virtuele wezens te zoeken, alleen zijn het nu dinosaurssen. Via augmented reality kun je de dinosaurussen in je eigen woonomgeving zien.

Update 28 mei: de game is nu beschikbaar in de App Store.

Jurassic Park bestaat al vele jaren. Het oorspronkelijke boek verscheen al in 1990, maar de meeste mensen zullen de levensgrote dinosaurussen vooral kennen van de Steven Spielberg-film uit 1993. Later verschenen er nog veel meer films, waaronder Jurassic World. De uitbater van het merk brengt nog steeds boeken, films en computerspellen uit waarmee je je kunt onderdompelen in de wereld van dinosaurussen. Met de aankomende game Jurassic World Alive gebeurt dat onderdompelen bijna letterlijk, want dankzij augmented reality kun je de dieren in je eigen achtertuin laten rondlopen. In een trailer zijn de eerste details te zien van deze nieuwe iPhone-game.

Jurassic World Alive

In de game ga je virtuele dinosaurussen zoeken. De prehistorische dieren verschijnen op een kaart, zodat je er in je eigen omgeving naartoe kunt lopen. Sommige dinosaurussen zullen alleen in bepaalde regio’s te vinden zijn, net als bij Pokémon Go. Het spel wordt uitgebracht door Universal in samenwerking met de Canadase gameontwikkelaar Ludia, waarmee ze al eerder samenwerkten aan Jurassic Park- en Jurassic World-games. Vanaf komend voorjaar kun je Jurassic World Alive spelen op de iPhone en Android-smartphones.

In de game ga je net als in Pokémon Go je eigen dinosaurus-collectie verzamelen. Een groot verschil is echter dat je niet de deur uit hoeft om er naartoe te lopen. In plaats daarvan gebruik je een virtuele drone, die het ‘dinosaurus-DNA’ ophaalt, waarna je het vanuit je eigen woonkamer kunt gebruiken om een ‘hybride’ wezen te maken. Je kunt dus als een gekke wetenschapper de meest bizarre dinosaurus-kruisingen maken en dieren klonen. Het draait om ontdekken, maar met meer flexibiliteit. Volgens een topman van Universal geeft het je ook “iets om handen om thuis te doen”.

Jurassic World Alive screenshots

Jurassic World voor thuis

Maar het zou natuurlijk geen Pokémon Go-kloon zijn als er ook niet element van vechten in zit en ook daar hebben ze bij Universal aan gedacht. Naarmate je collectie groeit kun je de dinosaurussen tegen elkaar laten vechten met andere spelers. Verder kun je selfies maken met de dinosaurussen die je hebt verzameld. Het leuke van augmented reality is dat de dieren in hun werkelijke grootte getoond kunnen worden, tot soms wel twee verdiepingen hoog. Dat geeft je een goede indruk hoe groot dinosaurussen ooit waren.

Jurassic World Alive-game

Gaandeweg zullen er meer dieren in de game beschikbaar komen. Aan het begin zullen het 100 dinosaurussen zijn, maar er komen regelmatig nieuwe bij. Die moeten ook meteen de interesse in de films aanwakkeren, want de nieuwe wezens zijn afkomstig uit de nieuwste films. Daarnaast zijn er hybride en super-hybride kruisingen van dinosaurussen, met speciale vaardigheden. Volgens de ontwikkelaar ontstaat daardoor een “bijna oneindige matrix van mogelijkheden”. De merkeigenaren zien dergelijke augmented reality-games als de toekomst op mobiel. Gelukkig denkt Apple daar net zo over.

Eerder verschenen al Jurassic Park: The Game, Jurassic Park: The Game 2 en Jurassic Park: The Game 3, maar sinds 2012 stopte Universal opeens met deze reeks iPad-games. Die maakten nog geen gebruik van augmented reality.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 28 mei: Downloadlink toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2018, 11:21
Bron Bron Universal
Categorie Apps
Onderwerp jurassic park

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.