Visits, Nederlandse Google Analytics iPhone-applicatie

Visits is een Nederlandse Analytics iPhone-applicatie die alleen de meest relevante informatie uit de Google Analytics statistieken toont in plaats van te veel informatie zoal bijvoorbeeld Analytics.

Visits, Analytics op de iPhoneMeten is weten, een uitspraak die bij menige websitebeheerder bekend is. Ook voor deze uitspraak geldt: ‘There is an app for that’. Visits is een nieuwe iPhone-applicatie gemaakt waarmee je statistieken van Google Analytics op de iPhone kunt gebruiken. Dat kan met applicaties als Analytics en Ego ook, maar Ego is voor veel gebruikers te beperkt en AnalyticsApp is voor velen juist weer veel te uitgebreid. Het grote verschil is dat je bij Visits alleen de informatie te zien krijgt die je nodig hebt. Volgens de makers wil je via je iPhone alleen de meest belangrijke gegevens weten, zoals standaard bezoekergegevens en zoekmachinepercentages.


Je kunt in de applicatie zelf de periode selecteren waartussen je de websitestatistieken wilt zien. Er zijn al drie mogelijkheden voorgeselecteerd: per dag, per week en per maand, opties die volgens de makers het meest gebruikt worden. Week- en maandresultaten kunnen in een grafiek bekeken worden. Hiervoor dien je de iPhone of iPod Touch 90 graden te kantelen.

Ook heeft Visits ook nog enkele kleine gimmicks in petto. Door het schudden zal je terugspringen naar de statistieken per dag. Veel personen kennen de ergernis dat als ze bijvoorbeeld in bed liggen het automatisch roteren van het scherm ervoor zorgt dat je niet fatsoenlijk de iPhone kunt gebruiken. Om dit te voorkomen is een slotje aangebracht waardoor het scherm niet gaat roteren.

De applicatie is op 5 november bij Apple ingediend en kan elk moment in de App Store verschijnen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
11 november 2009 om 18:49
Onderwerp
Categorie
Diensten

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.