Wordt Agent Dash de nieuwe Temple Run?

Agent Dash is de nieuwste Temple Run-achtige game voor de iPhone, iPod touch en iPad. Het renspel waarin je een highscore moet zetten, doet denken aan The Incredibles van Disney en Pixar en is gratis te downloaden.

Agent Dash iPhone Temple Run kloonTemple Run heeft een gigantische mijlpaal bereikt. Het spel waarin je zo lang mogelijk moet rennen naar een highscore, is meer dan honderd miljoen keer gedownload op de iPhone, iPod touch, iPad en Android. Dat maakte ontwikkelaar Imangi bekend bij de laatste update van het spel. Het is dus niet zo vreemd dat andere games een gooi doen naar dat succes, of in ieder geval een gedeelte ervan. Agent Dash is de nieuwe game die op de Temple Run-leest geschoeid is en voegt vooral visuele afwisseling toe.


Agent Dash jungle splitsingHet is niet de eerste game die Temple Run voorziet van een ander jasje, terwijl de basis van de gameplay hetzelfde blijft. Een eerdere kopie zoals Aby Escape verpakte het concept met een vluchtende das en verschillende werelden, TheEndApp was een (te) makkelijke variant in een nucleair verwoeste wereld, PyramidRun was wel een heel letterlijke kloon en Subway Surfers scoorde een succesje door rijdende metro’s toe te voegen. Imangi zelf bracht ook al een opvolger voor Temple Run uit, maar het betaalde Temple Run Brave is niet zo’n succes als het gratis origineel.

Agent Dash doet in aanpak – een vaderlijk uitziende geheim agent – en qua kleurgebruik een beetje denken aan de Pixar-film The Incredibles. Je begint in een jungle-omgeving, maar komt al snel een basis binnen met lasers, groene smurrie die je niet mag aanraken en lava-omgevingen waarbij de ondergrond net voor je neus wegvalt. De omgevingen zijn als gebruikelijk elke keer net iets anders, maar blijven kleurrijk. Later in het spel speel je ook nog andere agenten vrij, met bijvoorbeeld een hawaï-blouse of een vrouw in een strak leren pak. Je speelt ze natuurlijk pas vrij als je genoeg diamanten hebt verzameld. Dat doe je door veel sessies te spelen waarin je diamanten kan oprapen of door geld in het spel te steken waardoor je sneller extra diamanten koopt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Agent Dash jetpackIn tegenstelling tot Temple Run gebruik je in Agent Dash niet de kantelfunctie van de iPhone om te bepalen waar je loopt. Door te tikken op één kant van het beeld, schakelt de agent tussen een van de drie sporen waar je op loopt. Zo ga je vaak al automatisch de hoek om als je op het goede spoor loopt en is het schakelen noodzakelijk als de ondergrond opeens ophoudt op jouw spoor.

Het spel voegt iets leuks toe ten opzichte van de concurrentie: je kan het verbinden aan je Facebook-profiel, waarna de highscores van je vrienden de app instromen. In een menu en tijdens het rennen word je herinnerd aan de te kloppen scores en een net gepasseerde concurrerende highscore. De functie word niet opgedrongen in het spel en lijkt op dit moment nog niet erg soepel te werken, maar kan het spel zomaar eens gevaarlijk verslavend maken.

Downloaden: Agent Dash (gratis, universele app)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.