iPhone-ontwikkelaars krijgen massaal afwijzing van Apple

Apple heeft een mailing rondgestuurd waarin ze ontwikkelaars die zich voor het iPhone Development Program hadden ingeschreven, massaal afwijzen. Er zijn geruchten dat Apple de certificaten nog niet op orde heeft.

Apple heeft vandaag een massamailing rondgestuurd aan ontwikkelaars die zich voor het iPhone Developer Program hadden ingeschreven. Tijdens de aankondiging van het ontwikkelaarsprogramma was al gezegd, dat het toegankelijk zou zijn voor een beperkt aantal ontwikkelaars. In het mailbericht staat niet nadrukkelijk dat de ontwikkelaars zijn afgewezen, maar wel dat het aantal ontwikkelaars beperkt is en dat de geadresseerde later meer zal horen.


Letterlijk luidt de tekst:

Dear Registered iPhone Developer, Thank you for expressing interest in the iPhone Developer Program. We have received your enrollment request. As this time, the iPhone Developer Program is available to a limited number of developers and we plan to expand during the beta period. We will contact you again regarding your enrollment status at the appropriate time. Thank you for applying.

Ontwikkelaars buiten de VS kregen er echter een andere reden te horen:

Dear Registered iPhone Developer, Thank you for expressing interest in the iPhone Developer Program. We have received your enrollment request. At this time, the iPhone Developer Program is only available in the US and will expand to other countries during the beta period. We will contact you again regarding your enrollment status at the appropriate time. Thank you for applying.

In de e-mailberichten staat niet waarom bepaalde ontwikkelaars zijn afgewezen en welke criteria Apple heeft gehanteerd (behalve dan het feit dat ontwikkelaars buiten de VS wonen). Daardoor is er oproer ontstaan onder ontwikkelaars, die vermoeden dat bekende ontwikkelaars en bestaande Apple-partners voorrang hebben gekregen, terwijl uit andere berichten blijkt dat zowel bedrijven als zelfstandige ontwikkelaars zijn afgewezen. Het aantal ontwikkelaars dat daadwerkelijk een bevestiging ontving, lijkt klein in aantal. Het gaat hier overigens om het betaalde ontwikkelaarsprogramma dat voor $99 toegang tot de iPhone App Store geeft; de iPhone SDK is nog steeds voor iedereen vrij beschikbaar om te downloaden.

TUAW citeert Daniel Jalkut, die meldt dat er nog plekken vrij zijn in het Jailbreak Developer Program. Een andere ontwikkelaar schetst het dilemma waarmee veel geïnteresseerde iPhone-ontwikkelaars nu zitten: veel tijd investeren in een applicatie, met het risico dat ze nooit worden toegelaten tot het ontwikkelaarsprogramma? Misschien had Google’s Rich Miner toch gelijk dat de Android SDK een betere keuze is.

TUAW kan overigens geen enkele ontwikkelaar vinden die wél is geaccepteerd (hoewel er in de reacties wel een aantal personen zijn, die beweren te zijn geaccepteerd) en citeert onbevestigde bronnen die vermoeden dat Apple het systeem voor certificaatbeheer nog niet op orde heeft en daarom nog geen ontwikkelaars kan accepteren.

Meer info: iPhone developer rejection letter mass mailing

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 maart 2008 om 23:13
Categorie
Diensten

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.