Weinig overlap tussen iPhone- en Android-ontwikkelaars

App Store HQ onderzocht in hoeverre ontwikkelaars crossplatform voor iPhone en Android ontwikkelen. Die groep blijkt relatief klein te zijn.

iphone-appleApp Store HQ heeft onderzoek gedaan naar iPhone- en Android-ontwikkelaars. Ze waren benieuwd hoeveel ontwikkelaars er nu eigenlijk zijn, die voor beide platformen ontwikkelen. En dat blijken er bijzonder weinig te zijn: van de 43.185 iPhone-ontwikkelaars blijken maar 1.412 ook voor Android te ontwikkelen (dat is 3%). Bij Android zijn de verhoudingen wat gunstiger: van de 10.199 onderzochte Android-ontwikkelaars ontwikkelt 15% ook voor de iPhone. App Store HQ keek ook naar een aantal grote ontwikkelaars die voor beide platformen ontwikkelen, zoals Gameloft, Amazon en Capcom Mobile.

Daarbij bleken de verhoudingen nogal scheef te liggen: Gameloft heeft 12 Android-applicaties en maar liefst 136 iPhone-applicaties. Capcom heeft er 4 voor Android en 27 voor de iPhone. Dat heeft er wellicht mee te maken dat de ontwikkeling van iPhone-applicaties eerder is gestart en het ook makkelijker is om betaalde applicaties aan te bieden. Bij Android is het in veel landen (waaronder België) nog steeds niet mogelijk om betaalde apps te kopen.

app store overlap

App Store HQ maakte ook een spreadsheet met een lijst van de 100 bekendste ontwikkelaars die voor beide platformen ontwikkelen. Daarbij valt op dat de grote ontwikkelaars relatief veel apps voor de iPhone ontwikkeld hebben, terwijl het bij de kleine ontwikkelaars wat eerlijker is verdeeld.

Meer info: App Store HQ Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2010, 16:13
Categorie Apps
Onderwerpen android, app store, ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.