Vine-filmpjes nu te bekijken op de Apple Watch

Vine is op de Apple Watch verschenen met een app en een loopteller op de wijzerplaat. Ook kun je sneller bladeren naar nieuwe vines en makkelijker audioremixes maken.

Vine op Apple Watch
Vine-filmpjes zijn vanaf nu ook op de Apple Watch te bekijken. Bovendien kun je nu op elk berichtje naar links vegen om nog meer Vines te zien. Een derde toevoeging is Audio Remix, waarmee je nog makkelijke remixes kunt maken en ontdekken.


image

Vine is onderdeel van Twitter. De app met korte video’s was een paar jaar geleden een sensatie, maar is sindsdien wel een beetje ‘gewoon’ geworden. Mensen gebruiken de app nog wel om korte filmpjes te maken, maar het gebeurt nog zelden dat bekende artiesten hun album op Vine aankondigen of spraakmakende filmpjes posten. De tanende populariteit heeft misschien iets te maken met de opkomst van Instagram Video. Met de nieuwe functies hoopt Vine de gebruikers weer wat enthousiast te krijgen.

Vine Apple Watch complicatie

Ben je fanatiek gebruiker van Vine, dan heb je nu de mogelijkheid om op de wijzerplaat van de Apple Watch in één oogopslag te zien hoeveel loops jouw video’s hebben gescoord. Dit werkt via een complicatie. Ook is er nu een native Apple Watch-app, waarmee je snel relevante filmpjes in beeld krijgt. Je hebt bij het opstarten van de Apple Watch-app de keuze uit Favorites en Featured. De ene feed laat video’s van jouw favoriete accounts zien en de andere bevat hoogtepunten uit populaire kanalen zoals Comedy, Music en Sports. Vanuit de Apple Watch-app kun je een filmpje meteen liken en ‘revinen’.

Nieuw in deze app is ook de optie om makkelijker audio remixes te maken en te vinden. Tik op de drie puntjes op een Vine en geef aan dat je een audioremix wilt maken. Je kunt dan meteen op het geluid van de reeds aanwezige audio een nieuw filmpje maken. Om audioremixes zoeken druk je op het muzieknootje in een bericht.

Informatie

Laatst bijgewerkt
24 november 2015 om 19:44
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.