Snapstagram: makkelijk Instagram-foto’s laten afdrukken

De nieuwe dienst Snapstagram laat je een set van twaalf Instagram-foto's kiezen, die je vervolgens voor een klein bedrag kunt laten afdrukken en versturen. Hierdoor proberen de initiatiefnemers Instagram ouderwetser te maken.

SnapstagramInstagram-foto’s zien er ouderwets uit, maar ze missen wel een paar charmes van analoge foto’s. Zo zijn je Instagram-foto’s altijd digitaal, waardoor je niet je foto’s ‘in het echt’ kunt bekijken nadat ze ontwikkeld zijn. Het Kickstarter-project Snapstagram brengt hier verandering in, door je een set van je gemaakte Instagram-foto’s te laten bestellen. Deze bestelde foto’s worden vervolgens uitgeprint bij jou thuis geleverd.

Om foto’s te bestellen bij Snapstagram moet je er twaalf selecteren. Op deze manier probeert de dienst je het gevoel te geven dat je een fotorolletje laat afdrukken. Het afdrukken van dit rolletje zal 6 dollar gaan kosten. De verzendkosten binnen de Verenigde Staten worden door de dienst betaald, maar bij bestellingen uit het buitenland worden waarschijnlijk verzendkosten gerekend. De initiatiefnemers hebben wel laten weten dat ze naar het buitenland zullen verschepen.

Op het moment is Snapstagram nog een project op Kickstarter. Er bestaat echter geen kans dat dit project faalt: op het moment van schrijven hebben de initiatiefnemers meer dan 8.000 dollar ingezameld, flink wat meer dan het beoogde minimumbedrag van 3.000 dollar. Door 5 dollar aan het project te doneren krijg je een ‘Free Roll’, waarmee je gratis een rolletje met Instagram-foto’s kunt bestellen wanneer de site online gaat. Je moet daarna mogelijk wel de internationale verzendkosten betalen.

Snapstagram is niet de eerste dienst die je Instagram-foto’s laat afdrukken: je kunt je foto’s natuurlijk ook op een USB-stick zetten en deze met specifieke instructies afleveren bij een drukker of een fotograaf. De app Printsgram kan je daar mee helpen. Door foto’s in deze app te laden, kun je aangeven waar ze op moeten worden afgedrukt. Vervolgens krijg je een bijgeknipte PDF. Snapstagram biedt een simpele totaaloplossing: je selecteert je foto’s, vult je adres in, betaalt en wacht af.

Een ander leuk alternatief is Picpack: deze dienst laat je koelkastmagneten van je favoriete Instagram-foto’s maken. Op het moment van schrijven bevindt Picpack zich echter in een besloten bèta-fase.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2012, 15:58
Categorie Apps
Onderwerpen instagram, kickstarter

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.