Safari en Nokia-browser mobiel meest gebruikt

In de VS heeft Mobile Safari met 0,23% het grootste marktaandeel onder mobiele browsers. Wereldwijd is de Nokia-browser de marktleider, met ongeveer hetzelfde percentage.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Safari en Nokia meest populaire browserDe Safari-browser op de iPhone en iPod touch is in de VS nu al de meestgebruikte mobiele browser, zo blijkt uit onderzoek van het Ierse onderzoeksbureau StatCounter. Op nummer 2 staat de Nokia-browser, maar wereldwijd zijn de verhoudingen precies omgekeerd: daar is de Nokia-browser veruit het populairst. Windows Mobile stelt in de VS en wereldwijd niet zoveel voor.

In maart was de mobiele versie van Safari verantwoordelijk voor 0,23 procent van het Amerikaanse webverkeer. Wereldwijd staat Nokia bovenaan met een percentage van 0,25 procent, gevolgd door de iPhone en iPod touch met 0,08 procent. Dat is veel als je bedenkt dat de iPhone in de meeste landen nog niet officieel verkrijgbaar is. De cijfers komen overeen met die van Net Applications: daar staat de iPhone/iPod touch bovenaan met 0,19% van het webverkeer, terwijl Windows Mobile maar op 0,06% zit. Merkwaardig genoeg meet Net Applications het webverkeer via de Nokia-browser niet. Pocket Internet Explorer van Windows Mobile zit op 0,03 procent, gevolgd door de webbrowser Blazer op de Palm Treo met 0,02%. Iets beter brengt Opera Mini het er vanaf, dat op meerdere platformen installeerbaar is: 0,04%.

Gartner-analist Neil MacDonald denkt dat het succes van de iPhone te danken is aan de volledige browser-ervaring. Windows Mobile is teveel gefragmenteerd, met aparte pda- en smartphone-versies en een browser die geen volledige HTML ondersteunt. Windows Mobile probeert teveel functionaliteit in een apparaat te proppen, vindt MacDonald.

Meer info: Infoworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:39
Categorie iDevices
Onderwerpen markt, nokia, safari, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.