Red Staple: zelf ePub-boeken maken via webinterface

Red Staple is een nieuwe dienst voor het maken van e-books. De dienst is vandaag aangekondigd en gaat woensdag van start. Met Red Staple kun je boeken in ePub 2 en ePub 3 formaat maken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

red-staple-bookRed Staple is een online dienst om e-books te maken, die vandaag z’n debuut maakt maar pas vanaf komende woensdag volledig openstaat voor het publiek. De dienst maakt gebruik van HTML5 en is bedoeld om boeken in ePub 2- of ePub 3-formaat samen te stellen. In het geval van ePub 3 kun je ook audio en video embedden in de tekst. Het maken van een boek is gratis als je een account aanmaakt, maar bij het exporteren moet je afrekenen. Een gewoon boek kost $29 en voor een boek met multimedia-content betaal je $99 per stuk. Voorheen was Red Staple gespecialiseerd in tools om iTunes Extras te maken.

Misschien zie je het nut van Red Staple niet zo, omdat je ook met iBooks Author boeken kunt maken. Maar deze nieuwe aanbieder heeft wel degelijk voordelen. Je kunt er boeken in standaard ePub-formaat zonder DRM mee maken, terwijl je bij Apple’s tool vastzit aan PDF, tekst en het eigen .ibooks-formaat. Dat is in feite ook een ePub-variant, maar voorzien van DRM. Red Staple is daardoor ook geschikt om boeken voor de Kindle, Nook en Google Books te maken. Inleveren bij Apple om te publiceren in de iBookstore is overigens ook mogelijk, maar dan moet je wel eerst een check uitvoeren.

Nog een ander voordeel: Red Staple werkt op pc en Mac, bij voorkeur via de Chrome-browser. Lezen op de iPhone is trouwens ook mogelijk, zelfs bij de multimedia-boeken die je met Red Staple hebt gemaakt. Bij Apple’s iBook Author is dat niet mogelijk: de boeken die je daarmee maakt zijn alleen geschikt voor de iPad. Bij Red Staple upload je een Word-bestand, die door de tool wordt opgeschoond. Ben je klaar, dan kun je linkjes, video’s en audiofragmenten toevoegen. Je kunt automatisch een inhoudsopgave aanmaken. Alles goed en wel, maar de prijs van 29 dollar per boek zal niet voor iedereen een aantrekkelijk vooruitzicht zijn. Met tools als Pages kun je namelijk zoveel e-books in ePub-formaat maken als je zelf wilt. Red Staple stelt daar tegenover dat je volledig gratis mag proberen en pas hoeft te betalen als het echt bevalt. Je hebt nog twee dagen om je bestseller af te ronden; vanaf woensdag gaat Red Staple officieel van start.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2012, 18:25
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.