Honeywell klaagt Nest Labs aan over iPhone-bedienbare thermostaat

Thermostaatmaker Honeywell heeft Nest aangeklaagd. Deze fabrikant van een slimme thermostaat met de naam Nest is met een iPhone te bedienen. Honeywell vindt dat het interne design, de natuurlijke bediening en meer zijn afgekeken.

nest-thermostaatHoneywell International heeft Nest Labs aangeklaagd, omdat ze patenten zouden overtreden. De thermostaatmaker beweert dat de slimme digitale thermostaat van iPod-uitvinder Tony Fadell maar liefst zes patenten overtreedt. De patenten hebben betrekking op de mechanische gebruikersinterface, controller-interface, het interne design en eenvoudige methoden om een thermostaat te bedienen en te programmeren. Eén van de patenten heeft te maken met het bedienen van een thermostaat met natuurlijke taal. Honeywell maakte de zaak aanhangig bij de districtsrechtbank in Minnesota.

Honeywell wil dat Nest Labs stopt met de verkoop van de slimme thermostaat. De winkelketen Best Buy wordt daarbij met naam genoemd. Ook wil Honeywell een vergoeding voor geleden schade. Eerder startte Honeywell rechtszaken tegen Venstar Inc. en ICM Controls.

honeywell classic“Concurrentie is goed en we zien het graag tegemoet, maar we kijken niet toe hoe concurrenten, klein of groot, producten aanbieden die inbreuk maken op ons intellectuele eigendom”, beweert president Beth Wozniak van Honeywell Environmental and Combustion Controls. Honeywell meldt ook dat ze de ‘legendarische’ ronde thermostaat als eerste op de markt brachten. Voor nieuwe spelers zoals Nest Labs is het lastig om iets te ontwikkelen, dat nog niet door de oudgedienden in patenten is vastgelegd.

De Nest is officieel nog niet te koop in Europa, maar uit reacties op eerdere thermostaat-artikelen op iPhoneclub bleek dat er onder onze lezers heel wat belangstelling voor is. De Nest kan energie besparen, is prettig in gebruik en is zelflerend. Het apparaat met een behuizing van geborsteld staal is een hele verbetering ten opzichte van de saaie plastic kastjes die veel mensen prominent in hun woonkamer hebben hangen.

https://www.youtube.com/watch?v=QCJ1PnVlzIE&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2012, 18:28
Categorie Accessoires
Onderwerpen honeywell, nest, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.