Pushbullet Mac

Pushbullet verstuurt voortaan alle iOS-notificaties naar Mac

Heb je een Mac? Dan kun je met Pushbullet nu al je iPhone-notificaties naar OS X toesturen. Je hoeft dan niet meer naar je iPhone-scherm te kijken terwijl je aan het werk bent.

pushbullet-iphone-icoonNotificatie-app Pushbullet heeft misschien wel zijn belangrijkste functie tot nu toe gekregen. Installeer je de bijbehorende OS X-app, dan is het voortaan namelijk mogelijk om alle iPhone-pushberichten op je Mac te bekijken. Een functie die we eerder ook al zagen in de Nederlandse iPhone-app Notifyr. Dankzij de notificatiefunctie hoef je niet meer naar je iPhone te kijken terwijl je aan het werk bent.

De mogelijkheid om notificaties op je Mac te bekijken zal sommige Pushbullet-gebruikers bekend in de oren klinken. Deze zelfde functionaliteit zit namelijk al langer verwerkt in de Chrome-extensie van Pushbullet, maar werkte alleen met de Android-versie van de app. De nieuwe Mac-app werkt echter met pushberichten op de iPhone.

Je kunt de Mac-app gratis downloaden vanuit de Mac App Store, waarna je de nieuwe notificatiefunctie vanuit de instellingen moet inschakelen. Je moet de schakelaar hiervoor ook in de iOS-app aanzetten. Daar vind je ook de mogelijkheid om je klembord te delen tussen de Mac en iDevices. Door bijvoorbeeld een link te kopiëren, plak je hem meteen op je iPhone.

Pushbullet Mac

Wij kregen de notificaties van Pushbullet werkend op een iPad en een Mac, maar berichten op een iPhone werden niet goed verzonden. Problemen met de Bluetooth-verbinding van de iPhone lijken hier een belangrijke rol bij te spelen: de iPad werkte na de eerste keer probleemloos, terwijl de iPhone zelfs na meerdere malen de Bluetooth-connectie resetten weigerde te functioneren. Aangezien dit soort Bluetooth-problemen vaker voorkomen, kan het echter zo zijn dat Pushbullet ook bij anderen minder ideaal werkt.

Pushbullet extensieDe update voor Pushbullet heeft ook extensie toegevoegd, waarmee je snel iets in een notificatie kunt zetten en versturen. Door bijvoorbeeld bij een afbeelding op de extensie-knop te drukken en te kiezen voor Pushbullet, wordt de plaat in een pushbericht afgeleverd op al je apparaten. Dit is een snelle manier om foto’s, tekst en andere informatie vanaf je iPhone te versturen zonder e-mail of een kabel te gebruiken.

Pushbullet is nu ook geoptimaliseerd voor de iPad, waardoor de app goed gebruikmaakt van het volledige iPad-scherm. Aan de linkerzijde staat een lijst van verzonden pushberichten, die aan de rechterzijde in detail worden weergegeven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 januari 2015, 18:15
Categorie Apps
Onderwerp pushbullet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.