Omnibar voegt Safari’s zoekbalk en adresbalk samen (jailbreak)

De jailbreaktweak Omnibar voegt de adres- en zoekbalk van iOS samen, zodat je zoekopdrachten en site-adressen op één plaats kunt typen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

OmnibarHoewel Apple in OS X Mountain Lion de zoek- en adresbalk van Safari samenvoegt, blijven de twee nog steeds gescheiden in Safari voor iOS 6. De jailbreaktweak Omnibar zorgt ervoor dat je alsnog de twee balken kunt samenvoegen. Afhankelijk van wat je intypt word je gebracht naar een site of je ingestelde zoekmachine.

Tik je een url in, dan wordt deze website automatisch geopend. Bij het intypen van een woord verschijnen er sites die je eerder hebt bezocht in beeld, waar je op kunt tappen om ze te bezoeken. Door op ‘Ga’ te drukken wordt er naar het ingetypte woord gezocht in Google of een andere ingestelde zoekmachine. De tweak zorgt er in de praktijk voor dat je nooit meer tussen de adres- en de zoekbalk hoeft te kiezen, maar één plek voor beide functies kunt gebruiken.

Omnibar biedt een handige toevoeging voor Safari, maar steekt niet perfect in elkaar. Zo vervangt de tweak het speciale browser-toetsenbord met het standaard iOS-toetsenbord. Hierdoor heb je niet langer een aparte knop om snel ‘.com’ mee te tikken en zitten de punt en het schuine streepje verborgen achter de 123-knop.

Je kunt met Omnibar nog steeds op een pagina zelf zoeken naar trefwoorden. Een speciaal vergrootglas naast de browserbalk zorgt ervoor dat je naar de zoekterm op de pagina zelf zoekt, in plaats van in Google.

De onlangs verschenen iOS-browser Chrome heeft ook één balk om mee te zoeken en sites in te tikken. Door een jailbreaktweak zoals BrowserChooser installeren kun je Safari als standaardbrowser vervangen met Chrome.

Omnibar is gratis te downloaden via de repository van BigBoss.

Via iClarified.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2013, 16:21
Categorie Jailbreak
Onderwerpen jailbreak, safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.