Print je eigen 7,85-inch iPad mini

MacStories maakte verschillende templates van de iPad mini, zodat je op papier kunt zien hoe hij er eigenlijk uit kan komen te zien. Ook app-screenshots kun je in de templates op het kleine scherm bekijken.

7,85 inch iPadNaarmate steeds meer geruchten wijzen op een kleinere iPad, wordt er ook steeds vaker gediscussieerd over hoe handig het 7,85-inch formaat eigenlijk is. Steve Jobs opperde immers dat een 7-inch tablet te klein is, omdat apps niet op het scherm tot hun recht zouden komen. Om een idee te geven van de schermgrootte heeft MacStories een template gemaakt die je kunt afdrukken. Hierdoor kun je een iPad zo groot als in de geruchten echt in je handen houden.

MacStories heeft zowel een printbare 7,85-inch iPad als een template voor een gewone iPad gemaakt, zodat je ze ook met elkaar kunt vergelijken. De templates zijn als PDF te downloaden, waarna je ze kunt afdrukken in het bedoelde formaat. Een streep op het papier moet je verzekeren dat je hem niet verkeerd hebt uitgeprint: deze streep moet altijd 5 centimeter zijn. Zwarte versies van de templates kun je vinden op MacStories.

iPad Mini

Niet alleen de grootte van de iPad staat ter discussie: het is ook nog steeds niet duidelijk hoe bruikbaar apps op het kleinere scherm zijn. MacStories heeft ook een Keynote-presentatie gemaakt, met daarin verschillende app-screenshot ter grootte van het 7,85-inch scherm. Op deze manier kun je makkelijk zien hoe een app er op het kleinere display uit zou komen te zien. In de presentatie zijn niet alleen verkleinde screenshots gebruikt van de gewone iPad, maar vind je ook aangepaste interfaces om beter te werken met het 7,85-inch display. Je hebt wel Keynote voor iOS nodig om de presentatie te openen op je iPad. Net als bij de templates is er ook een printbare variant van de screenshots, die je op MacStories kunt vinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2012, 11:30
Categorie iDevices
Onderwerp ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.