Analisten: ‘Tussen de 12,7 en 24 miljoen iPads verkocht afgelopen kwartaal’

57 verschillende analisten gokken dat Apple tussen de 12,7 en 24 miljoen iPads heeft verkocht in het afgelopen kwartaal. Professionals schatten de verkoop hoger in dan onafhankelijke analisten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPadsOp 24 juli kondigt Apple nieuwe kwartaalcijfers aan, waaruit onder andere zal blijken hoeveel iPads er verkocht zijn. Verschillende analisten deden alvast een gooi naar de verkoopcijfers. Fortune pakte de schattingen van 57 verschillende analisten, om zo een idee te geven van wat voor cijfers Apple precies zal aankondigen. Daaruit blijkt dat er mogelijk tussen de 12,7 en 24 miljoen iPads verkocht zouden zijn. 28 van deze schattingen zijn afkomstig van professionals, die Apple in de gaten houden voor onder andere banken. De overige 29 schattingen werden gemaakt door onafhankelijke Apple-analisten, bloggers en investeerders.

De professionals rekenen op een gemiddelde verkoop van 15,07 miljoen iPads. Onafhankelijke analisten schatten Apple’s verkoop gezamenlijk hoger in, met gemiddeld 19,88 miljoen verkochte iPads. Zes analisten die volgens Fortune het vaakst raak schieten komen gezamenlijk uit op 18,6 miljoen iPads.

De gemiddelden liggen allemaal hoger dan Apple’s afgelopen kwartaal. In het kwartaal van maart werden er volgens Apple bijna 12 miljoen iPads verkocht. Hier werd dan ook gekeken naar het kwartaal dat afsloot in maart. De nieuwe iPad verscheen pas in diezelfde maand, wat vermoedelijk betekent dat veel nieuwe kopers pas in het laatste kwartaal een iPad haalden.

Apple zal op 24 juli bekendmaken hoeveel iPads er precies zijn verkocht. Dit zal zoals gebruikelijk gedaan worden in een presentatie om 23:00 Nederlandse tijd, die ook via een geluidsstream te volgen zal zijn.

iPad schattingen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2012, 13:14
Categorie Apple
Onderwerpen cijfers, ipad, kwartaalcijfers, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.