Nieuwe LG-patenten bedreiging voor iPhone?

Nieuwe patenten van LG wijzen op een dual touchscreen, een onscreen toetsenbord en iconen die dynamisch bewegen. Geen directe bedreiging voor de iPhone, maar wel een hindernis voor toekomstige ontwikkelingen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

lgdualtouchpatent-lg.jpgTwee nieuwe patenten van LG lijken wel heel erg dicht tegen de iPhone aan te liggen. Zoals het idee om de twee touchscreens in te bouwen, waarbij de onderste bedoeld is als virtueel toetsenbord.

De dialpad blijft dan achterwege en je tikt de telefoonnummers en tekstberichten in via een ‘soft keyboard’ op het scherm. De concepttelefoon die LG heeft bedacht is een clamshell-model met twee touchscreens, waarvan de onderste het toetsenbord vervangt. Tekstberichten kun je via een QWERTY-toetsenbordje op het scherm intoetsen, net als bij de iPhone. In de afbeeldingen worden vooral games getoond; wat weer doet denken aan de Nintendo DS, die ook twee schermen heeft.

lgdualtouchpatent-lg.jpgHet tweede patent heeft te maken met dynamische iconen, die bewegen wanneer je erop tikt. Menu-opties veranderen van positie, afhankelijk van je situatie of je gedrag. De patenten zijn waarschijnlijk bedoeld voor toekomstige versies van de LG Prada en niet direct een bedreiging voor de iPhone. Maar als Apple dezelfde functies wil toevoegen zullen ze moeten uitkijken naar een alternatief.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 16:34
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.