iculture-populaire-apps
Populaire Apps

iTunes heeft duidelijker update-overzicht voor apps gekregen

In iTunes 11.0.3 op de desktop kun je bij het updaten van apps nu een omschrijving van de nieuwe functies zien. Ook verschijnt er een aparte update-knop.

bad-apples-itunesMet de komst van iTunes 11.0.3 zijn er een aantal zaken verbeterd. Wat echter niet in de update-omschrijving wordt genoemd, is de verbeterde weergave van app-updates. Ben je iemand die het liefst een update via iTunes uitvoert, dan kun je nu op de icoontjes klikken om meer informatie op te vragen over een app. Voorheen waren de icoontjes niet-klikbaar. Het updaten van apps via iTunes leverde voorheen nog wel eens eindeloos geklik op, waarbij het proces halverwege vast leek te lopen. Dat is nu verbeterd.


Om te checken of er app-updates zijn hoef je ook niet meer op een onlogische plek onderin het scherm te klikken. In plaats daarvan vind je de app-updates bovenin het scherm, naast klikbare linkjes waarmee je op iPhone/iPod touch, iPad en iPod kunt filteren.

Na het klikken van de Update-link zie je nog steeds een eindeloze reeks icoontjes (in mijn geval stonden er 330 app-updates klaar in het plaatje hieronder). Klik je op een icoontje, dan krijg je meer informatie te zien over de update. Je ziet ook een knop om losse apps te updaten. De lijst verschijnt ook veel sneller dan voorheen.

downloads-itunes-apps

Toch is het update-proces nog niet zo makkelijk als op de iPad, waar je de omschrijving van nieuwe functies en de update-knop in één oogopslag kunt zien. OP de iPhone moet je tikken om de omschrijving te lezen, op de Mac ook.

iTunes is er in versie 11.0.3 wel op één punt op achteruit gegaan: gebruikers klagen nogal eens dat de software vaker crasht dan voorheen.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2013, 21:00
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, populaire apps

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.