iWatch-concept maakt van horloge een navigatiescherm

Het iWatch-concept van Martin Hajek is nu te zien als navigatiehulpje. De iPhone toont de route op het horlogescherm, als een soort tweede scherm tijdens het reizen.

iWatch-concept-Maps-Martin-Hajek-0053D-ontwerper Martin Hajek heeft vandaag nieuwe afbeeldingen gepubliceerd van zijn iWatch-concept. Hij laat daarin zien hoe de Apple iWatch zou kunnen samenwerken met de kaartenapp van Apple. Navigatie wordt supersimpel dankzij aanwijzingen op je pols. Of je nou op de fiets zit of aan het wandelen bent: een blik op het horloge maakt duidelijk in welke richting je moet lopen. De iWatch krijgt aanwijzing van de bijbehorende iPhone. Bluetooth 4.0 zorgt ervoor dat de verbinding nauwelijks stroom verbruikt en dat het horloge de gps-chip van de iPhone kan gebruiken. De iWatch wordt daarmee een tweede scherm voor navigatie.

De meeste smartwatches van dit moment zien er door hun uiterlijk wat nerdy uit. Niet die van Apple: het gebogen glas, aluminium en lederen bandje maken dit iWatch-concept ook geschikt om zakelijk te dragen. Let ook op de aan/uitknop aan de zijkant van het toestel. Volgens geruchten van o.a. Bloomberg zou de iWatch ook een stappenteller kunnen bevatten en gezondheidsdata kunnen meten, zoals je hartslag. Maar misschien moeten we nog tot 2014 wachten tot we alle details hebben, want de (voor de verandering) doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo denkt dat de iWatch pas in 2014 komt.

Op de website van Martin staan meer afbeelding van dit iWatch-concept met navigatie.

iWatch-concept-Maps-Martin-Hajek-004

martin-hajek-navigatie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2013, 21:56
Categorie iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.