iPhone is ontstaan uit de ‘Safari Pad’

John Markoff van de New York Times heeft aanwijzingen dat Apple werkt aan een touchpad-apparaat. De oorsprong daarvan is jaren geleden te vinden: bij de Safari Pad, een touchscreen notitieblok waarvan de iPhone zou zijn afgeleid.

De New York Times heeft een interessant verhaal over de voorgeschiedenis van de iPhone. Volgens John Markoff van de NYT begon Apple’s multitouch-technologie niet als een idee voor een mobiele telefoon, maar als een soort notitieblok. Intern stond het project bekend als de Safari Pad. Het project werd geleid door Tim Bucher, destijds hoofd van Apple Macintosh hardware. Steve Jobs zag er wel wat in, maar niet als een notitieblok of ebook-reader, want mensen lezen niet meer. Het moest een mobiele telefoon worden: de iPhone.

Wired had een tijd geleden al een artikel over het ontstaan van de iPhone, waarin wordt beweerd dat het iPhone-project al dateert uit 2002, vlak na de lancering van de iPod. Apple-technici waren al een jaar bezig met een soort Tablet PC toen ze de omslag maakten naar een mobiele telefoon. Onlangs zijn er toch weer geruchten opgedoken dat Apple bezig is met een Tablet PC, waarvan het scherm 1,5 keer groter is dan van de huidige iPhone. Signalen die daarop wijzen zijn opmerkingen zoals die van COO Tim Cook, die afgelopen woensdag de iPod touch opnieuw “een platform, geen los product” noemde. Toen John Markoff tijdens MacWorld Jobs ernaar vroeg, wilde hij alleen kwijt: “I can’t talk about unannounced products”. Niet dat we daaruit nou iets kunnen afleiden…

Meer info: Reading Steve Jobs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2008, 11:31
Categorie iDevices
Onderwerp safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.