iPhone op nummer 4 als meestgebruikt browserplatform

De constante stroom aankondigingen van bedrijven die hun website hebben aangepast voor de iPhone lijkt misschien wat overdreven. Maar de cijfers laten zien dat het daadwerkelijk zin heeft: de iPhone staat namelijk op de vierde plaats als online browserplatform. Dat blijkt uit cijfers van Net Applications. In februari 2008 bezochten 92% van de wereldburgers websites […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De constante stroom aankondigingen van bedrijven die hun website hebben aangepast voor de iPhone lijkt misschien wat overdreven. Maar de cijfers laten zien dat het daadwerkelijk zin heeft: de iPhone staat namelijk op de vierde plaats als online browserplatform. Dat blijkt uit cijfers van Net Applications. In februari 2008 bezochten 92% van de wereldburgers websites via een Windows-pc, gevolgd door de Mac met 7,5% en Linux met 0,65%. De iPhone staat met 0,14% op de vierde plaats en dat is een groei van 0,01% sinds januari. Het zijn natuurlijk belachelijk lage percentages, maar de iPhone staat daarmee al maanden boven Windows Mobile, Symbian S60 en andere mobiele platformen.


Tellen we de iPod touch erbij op, dan heeft de mobiele variant van Mac OS X een marktaandeel van 0,18%. Net Applications meet de gegevens van gemiddeld 160 miljoen bezoekers per maand. Als de cijfers verder worden uitgesplitst staat de iPhone nog steeds in de top tien, na ze verschillende versies can Windows, twee Mac-versies (PowerPC en Intel-Mac) en Linux.

Meer info: Hitslink

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 november 2009 om 1:40
Categorie
iDevices

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.