iPhone 3G: memo geeft instructies voor lancering in Apple Store

Apple Insider beweert een memo te hebben ontvangen, waarin de lancering van de iPhone 3G in de Apple Store nader wordt uitgelegd aan medewerkers. Op de meeste vragen mogen ze nog geen antwoord geven.

Nadat eerder al een AT&T-memo uitlekte met details over de lancering van de iPhone 3G in de VS, is nu een soortgelijke memo opgedoken voor de Apple Store. De memo is bedoeld voor retailmedewerkers en bespreekt veelgestelde vragen die rond de lancering van de iPhone 3G kunnen opduiken. Het pagina beslaat drie pagina’s en bevat 17 potentiële situaties, bijvoorbeeld wanneer klanten een toestel willen reserveren en hoe wachtlijsten moeten worden opgesteld.

Tot nader order mogen Apple-medewerkers geen iPhone Personal Shopping-sessies inplannen, maar zakelijke klanten mogen wel meerdere iPhone 3G’s tegelijk aanschaffen via AT&T als ze een CRU/IRU-abonnement hebben. De memo bevat ook verkoopargumenten voor de iPod touch: bijvoorbeeld dat het apparaat zonder abonnement aangeschaft kan worden. Als een klant vraagt of Apple de prijs van de iPod touch gaat verlagen, moet het antwoord zijn: “Niet dat ik weet”.

Verder moeten medewerkers op sommige vragen voorlopig vage antwoorden geven, zoals over het activeren van toestellen in de winkel. Vraagt een klant daarnaar, dan moet worden gezegd dat ze “op dit moment nog geen details hebben over de activatie”. Voor specifieke prijsinformatie moet het personeel verwijzen naar AT&T, zoals de prijs van spraak- en data-roaming en de voorwaaden om te upgraden van een andere telefoon of contract.

Pas vanaf 6 juli kunnen de medewerkers betere antwoorden geven op de vragen, want dan worden wereldwijd briefings gegeven over de procedure rond de lancering. Een eerdere memo wekte de indruk dat de winkels al om 8 uur ‘s ochtends open gaan.

Meer info: Apple Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2008, 23:48
Categorie Providers
Onderwerpen app store, apple, memorex

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.