Gerucht: ‘Design iPhone 12 Pro Max met dunnere schermranden gelekt’

Nieuwe beelden tonen het mogelijke design van de iPhone 12 Pro Max. Er zijn schematische tekeningen gelekt waarop het nieuwe ontwerp te zien is.

Apple gebruikt al sinds de iPhone 6 uit 2014 de bekende afgeronde zijkanten in het ontwerp van de iPhones. Maar 2020 lijkt toch echt het jaar te worden waarop Apple terug gaat naar het vlakke design van de iPhone 4- en 5-serie. Nieuwe schematische tekeningen van de iPhone 12 Pro Max laten zien hoe dit design er ongeveer uit gaat zien.

‘Schematische tekeningen iPhone 12 Pro Max toont het design’

De tekeningen zijn ontdekt door geruchtenlekker @MaxWeinbach, die het in het verleden wel vaker bij het juiste eind had. Hij waarschuwt wel dat de schematische tekeningen nog niet 100% definitief zijn, maar ze geven wel een goed idee van hoe het design van de iPhone 12 Pro Max eruit gaat zien. Deze zogenaamde CAD’s zijn afkomstig uit januari.

iPhone 12 Pro Max schematische tekening.

Zo zien we aan de voorkant dunnere schermranden. Volgens geruchten krijgt de grootste iPhone een 6,7-inch scherm, een stapje hoger dan de 6,5-inch nu in de iPhone 11 Pro Max. De randen zijn met zo’n 60% geslonken naar ongeveer 1,5 millimeter. Wat betreft de camera lijkt het erop dat de lenzen minder ver uitsteken. Bij de huidige modellen steken de drie lenzen zelf nog iets verder uit dan de camerabump zelf, maar dat zou bij de volgende generatie iPhones dus niet meer het geval zijn.

iPhone 12 Pro Max schematische tekening met afmetingen.

Andere details die naar voren komen zijn de kleinere notch, al zijn er ook schematische tekeningen in omloop waarbij de notch hetzelfde is als bij de huidige serie iPhones. De tekeningen zouden afkomstig zijn uit een Foxconn-fabriek en worden meestal verspreid onder hoesjesmakers, zodat zij vroegtijdig accessoires kunnen maken. In onderstaande video zie je nog veel meer beelden en een dummy van de iPhone 12 Pro Max. De kleinere iPhone 12 Pro krijgt naar verwachting hetzelfde ontwerp.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wil je meer weten over de iPhone 12 Pro Max? In onze round-up lees je wat je allemaal kan verwachten en wat de recente geruchten zijn.

Bekijk ook

iPhone 12 Pro Max: alles over deze maxi iPhone uit 2020

Maak kennis met de iPhone 12 Pro Max, de grootste iPhone in de line-up van 2020. Met een groot 6,7-inch display en verbeterde camera kun je nog mooiere foto's maken en je apps op een groter scherm bekijken. Wat maakt de iPhone 12 Pro Max uniek? Je leest het hier!

Actuele iPhone 12 Pro Max deals

iPhone 12 Pro Max

De iPhone 12 Pro Max was het grootste toestel van najaar 2020. Het is de opvolger van de iPhone 11 Pro Max maar met een groter 6,7-inch display, ondersteuning voor 5G en een nieuw design met vlakke zijkanten. Dit toestel had de meest uitgebreide camera van de 2020-serie, inclusief een LiDAR scanner voor betere 3D-dieptemeting. Lees ook onze iPhone 12 Pro Max review. Dit model is opgevolgd door de iPhone 13 Pro Max.

iPhone 12 Pro Max

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.