iOS 6: ‘Nieuw ontwerp voor iTunes Store, App Store en iBookstore’

iOS 6 brengt volgens 9to5Mac een geheel nieuw ontwerp voor de iTunes Store, App Store en iBookstore met focus op interactiviteit en sociaal. Verder brengt iOS 6 voornamelijk verbeteringen voor de standaardapps, zo weet iDownloadBlog te melden.

iTunes StoreVolgens 9to5Mac gaan Apple’s drie belangrijkste digitale winkels met de komst van iOS 6 helemaal op de schop. De iTunes Store, App Store en iBookstore staat alledrie een ingrijpende metamorfose te wachten. De focus zou bij het nieuwe ontwerp liggen op verbeterde interactiviteit bij het doen van aankopen in de winkels. Ook sociaal zou een belangrijke component zijn, waarbij de Facebook-integratie waarover we eerder al schreven, momenteel in combinatie met de iTunes Store wordt getest.

Opvallend is volgens 9to5Mac wel dat er aan de achterzijde van de digitale winkels geen wijziging zijn doorgevoerd om de vindbaarheid van content te verbeteren. Althans, nog niet. Apple zou wel degelijk van plan zijn om op dit gebied van de aankoop van app-zoekmachine Chomp te profiteren, maar de uitvoering hiervan is niet op tijd klaar voor de introductie van iOS 6. De implentatie hiervan, en een eveneens gepland nieuw ontwerp voor de desktopversie van Apple’s digitale winkels, zou later dit jaar alsnog gaan plaatsvinden.

Eerder op de avond meldde iDownloadBlog al dat de grote vernieuwingen in iOS 6 zich beperken tot de standaardapps zoals Mail, Berichten, Camera, Foto’s etc en dat kernonderdelen van iOS 6 onberoerd zijn gelaten. De site weet ook te melden wat we in ieder geval niet hoeven te verwachten als Apple het nieuwe besturingssysteem op 11 juni introduceert. iOS 6 krijgt naar verluidt niet de widgets waar veel gebruikers op hopen en ook het homescreen blijft onveranderd. Wel brengt iOS 6 een nieuw kleurenschema met een zilveren in plaats van blauw uiterlijk zoals al bleek uit de WWDC 2012-app, maar dit is zeker geen grote verandering. De vernieuwde Maps-applicatie waarin Apple de kaarten van Google inwisselt voor die van eigen makelij is al volledig uitgelekt: “Niets meer aan toe te voegen”, aldus de bron, die volgens iDownloadBlog een goede staat van dienst en brede connecties binnen Apple heeft.

Volgens de bron heeft Apple in iOS 6 vrijwel elke standaardapp van de grond af opnieuw opgebouwd en voorzien van allerlei vernieuwingen. Echte details zijn schaars omdat de bron zijn informanten wil beschermen, maar hij omschrijft ze als “indrukwekkend” en spreekt over overtroffen verwachtingen van Apple. iOS 6 zou qua nieuwe functionaliteit dan ook niet onderdoen voor iOS 5 dat veel vernieuwingen bracht zoals verbeterde notificaties, het nieuwe berichtencentrum en meer. Voor gebruikers van de nieuwe iPad zou de update in het bijzonder de moeite waard zijn. Waarom is niet helemaal duidelijk, maar het zou iets te maken hebben met multitasking-functionaliteit. Mogelijk breidt Apple deze mogelijkheden voor de krachtigste apparaten uit. De bron verzekert tegenover de website dat we “versteld zullen staan” van iOS 6 en dat de update “de moeite waard is”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2012, 9:05
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen app store, facebook, geruchten, ibooks, ios 6, itunes store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.