Google Maps vernieuwd met Explore-functie en iPad-support

Google heeft een vernieuwde versie van de Google Maps voor iOS uitgebracht, die voor het eerst geoptimaliseerd is voor de iPad. Ook heeft de iOS-versie verbeterde navigatie met live verkeersupdates en informatie over ongevallen gekregen, net zoals bij de Android-versie kortgeleden al werd ingevoerd. Er is een nieuwe Explore-functie toegevoegd om populaire plaatsen om te […]

google maps ipadGoogle heeft een vernieuwde versie van de Google Maps voor iOS uitgebracht, die voor het eerst geoptimaliseerd is voor de iPad. Ook heeft de iOS-versie verbeterde navigatie met live verkeersupdates en informatie over ongevallen gekregen, net zoals bij de Android-versie kortgeleden al werd ingevoerd. Er is een nieuwe Explore-functie toegevoegd om populaire plaatsen om te eten, shoppen, spelen en slapen te ontdekken, waarbij gebruik is gemaakt van Zagat-waarderingen.

Aanbiedingen worden geleverd door de Google-dienst Google Offers, maar die zijn nog niet in Nederland beschikbaar. De universele app heeft in versie 2.0 heeft ook ondersteuning voor plattegronden gekregen, met wandelroutes voor winkelcentrums, OV-stations, luchthavens en meer. Het eerste wat je moet doen bij het installeren van de app is het inloggen met je Google-account. Alle opgeslagen plaatsen en zoekopdrachten zijn daarmee meteen beschikbaar in de app. Achter een hamburger-icoon zit het menu van de app verscholen. Dit geeft je de mogelijkheid om de weergave te wijzigen naar verkeer, openbaar vervoer, satelliet en andere instellingen.

In de afbeeldingen hieronder zie je de extra informatie over restaurants in de buurt en de Explore-functie met eten, drinken, shoppen en meer. Een uitgebreidere bespreking van de vernieuwingen vind je in ons artikel op iPadclub.

Downloaden: Google Maps voor iOS (gratis, universeel, iOS 6.0+)

google maps plaatsen stad explore iphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2013, 7:06
Categorie Apple
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.