iculture-biz
iCulture Biz
Gmail icon original

Google komt met beheertool iOS Sync voor iPhones en iPads

Google introduceert binnenkort iOS Sync - een hulpmiddel waarmee bedrijven en scholen iPhones en iPads kunnen beheren.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Google gaat het leven van systeembeheerders makkelijker maken met de nieuwe dienst iOS Sync. Door een speciaal voorzieningsprofiel te installeren, is het bijvoorbeeld mogelijk om Wi-Fi-wachtwoorden te sturen naar alle iPhones binnen een bedrijf of een school.

iOS SynciOS Sync zorgt er ook voor dat een iOS-apparaat binnen Google Apps-systeem van een bedrijf of school wordt geregistreerd. Dit geeft de systeembeheerder meer inzage in wie precies wat gebruikt. Daarnaast kan een beheerder de vereisten voor een wachtwoord kiezen, aangeven wat je met de camera mag doen en de iPhone op afstand wissen of blokkeren. De functies zijn handig voor bedrijven die een iPhone aanbieden aan werknemers, en ook Google Apps gebruiken.

Google gaat iOS Sync begin volgende week aanbieden in Google Drive en Gmail. De functie is alleen beschikbaar als je Google’s zakelijke dienst Google Apps gebruikt. Google zegt dat de profielen beschikbaar komen voor gebruikers van Google Apps for Work, Google Apps for Education en Google Apps for Government. Minstens iOS 7 is vereist.

iOS Sync concurreert met Apple’s beheertool Apple Configurator, waarmee bedrijven, scholen en andere instanties iOS-apparaten kunnen instellen, door bijvoorbeeld aan te geven welke apps geïnstalleerd worden en welke diensten geactiveerd zijn.

In de serie iCulture Biz vind je nog meer artikelen die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2014, 12:33
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen gmail, google, google drive, iculture biz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.