Google 5.0 iPhone iPad

Google-app krijgt Material-design, recente opdrachten en meer

De officiële Google-app voor iPhone en iPad heeft nu Material-design, toont recente websites en neigt meer naar Chrome én Google Maps.

Google 5.0 iPhone iPadGoogle heeft haar zoekapp op de iPhone en iPad bijgewerkt naar versie 5.0. De update bezorgt de applicatie meer het Material-design dat de zoekgigant de laatste tijd uitzet in haar mobiele apps: meer strakke vakken en Google’s eigen kleuren die in verschillende elementen terugkomen. De applicatie kreeg meer vernieuwingen, waaronder een aparte sectie voor recent bezochte pagina’s.

Google voor iPhone en iPad werkt meer met vegen dan voorheen. Met een veeg van onder naar boven activeer je Google Now, Google’s persoonlijke assistent voor reistijden, weersomstandigheden en relevante informatie met betrekking tot je agenda. Met een knop op de tab rechtsboven maak je het beeld zwart en zie je een overzicht van recent bezochte pagina’s. Op elke website die je bezoekt, kan je met de Google-knop centraal onderin meteen een nieuwe zoekopdracht activeren.

Google Now tabbladen open Google Now images

Door de nieuwe opzet is Google meer naar Google Chrome gekropen: de app voelt bijna als een browser aan. Maar ook heeft de Google-app nu een snelle link naar Google Maps. In de app kan je kaarten verkennen, zoeken op plaatsen in de buurt en Street View bekijken – al is die laatste functie alleen beschikbaar op de iPhone. Wie zoekt op afbeeldingen, zal zien dat de foto’s en andere beelden veel groter worden weergegeven dan voorheen. Ten slotte is Google geoptimaliseerd voor de beeldschermen van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2014, 18:11
Categorie Apps
Onderwerpen google, google maps, street view

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.