iculture-populaire-apps
Populaire Apps

‘Facebook-advertenties straks afgestemd op app-gebruik’

Facebook gaat mobiele advertenties voortaan afstemmen op de apps die mensen gebruiken. Dat zegt WSJ op basis van eigen bronnen. Privacyvoorvechters hebben al kritiek.

facebook logoFacebook weet veel over z’n gebruikers: wie ze zijn, met welke vrienden ze contacten onderhouden en welke merken ze leuk vinden. Op basis daarvan kunnen ze gericht advertenties tonen. In de toekomst wordt het tonen van mobiele advertenties nog iets slimmer, beweert The Wall Street Journal. Facebook gaat dan mobiele advertenties tonen, gebaseerd op de apps die mensen gebruiken. Er zijn al heel wat mobiele apps waarbij je je Facebook-account kunt koppelen. Log je vanuit Instagram in op Facebook, dan weet het sociale netwerk dat je van fotografie houdt. Speel je graag games, dan weet Facebook dat ook. Die informatie kan worden gebruikt bij het tonen van advertenties, zo zeggen bronnen die bekend zijn met de toekomstplannen van Facebook.

Voor het koppelen van allerlei apps aan Facebook wordt gebruik gemaakt van Facebook Connect. Als iOS 6 straks beschikbaar komt, wordt het nog gemakkelijker om allerlei apps te koppelen aan je Facebook-account. App-ontwikkelaars kunnen de nieuwe advertentiefunctie gebruiken om reclame te maken voor andere apps. Omdat er veel gerichter geadverteerd kan worden (bijvoorbeeld specifiek richting gebruikers van de Spotify-app) heeft Facebook de mogelijkheid om een hoger advertentietarief te vragen en er meer geld aan te verdienen. Advertenties verschijnen vervolgens in het nieuwsoverzicht. De nieuwe functie kan leiden tot nieuwe protesten rondom privacy. De eerste kritiek is al binnen, onder andere van het Center for Democracy and Technology in de VS.

The Wall Street Journal verwacht dat Facebook de nieuwe functie op 16 juli gaat aankondigen.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2012, 12:21
Categorie Apple
Onderwerpen facebook, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.