iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Squla Zomervakantiespel, Breaking News, KRO Koffer en meer

Elke zaterdag blikt iPadclub.nl terug op de goede en leuke nieuwe apps die zijn uitgekomen voor de iPad. Deze week onder andere het sprookje Goudlokje, het gamesmagazine EDGE en Olympische Spelen-app Zin in Goud.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

dancepad ipadElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week detectives meenemen op je vakantie met KRO Koffer, een vakantiespel voor het hele gezin en het programma van de Olympische Spelen in Zin in Goud.


AG DancePad iPadDancePad – DancePad is een nieuwe game op de iPad, waarbij je met je vingers in het juiste ritme op het scherm moet tappen. We kennen het al van iPhone-games zoals Tap Tap Revenge maar bij DancePad doet het eerder denken aan Dance Dance Revolution, de consolegame waarbij je op een dansmatje staat te springen. Ontwikkelaar Moonshark heeft samengewerkt met Jennifer Lopez om deze iPad-variant te maken.
Downloaden: DancePad (gratis)

AG KRO Koffer detectives kijken iPhoneKRO Koffer – De Katholieke Radio Omroep gaat een stapje verder dan Uitzending Gemist in haar nieuwe applicatie voor de iPad en iPhone. In de app KRO Koffer kan je geen afleveringen terugkijken, maar kan je juist afleveringen downloaden voor later offline-gebruik. Zo kan je de eerste drie afleveringen van de serie Scott & Bailey bewaren voor de autorit naar je vakantiebestemming bijvoorbeeld. Op 14 augustus, tegen het einde van de vakantie, worden de gedownloadde afleveringen automatisch weer verwijderd.
Downloaden: KRO Koffer (gratis)

AG Breaking News iPadBreaking News – Het Twitter-account @BreakingNews heeft een naam opgebouwd als leverancier van het snelle nieuws. De van oorsprong Nederlandse nieuwsorganisatie stuurt niet zelf mensen naar oorlogsgebieden, maar volgt 24 uur per dag duizenden nieuwsbronnen. Zodra CNN, AP, Al Jazeera of desnoods TMZ iets opmerkelijks te melden hebben, meldt Breaking News dat. Sinds kort is de iOS-app van Breaking News ook aangepast voor de iPad. De app is in staande weergave te bekijken zodat je aan de hand van zelfgekozen topics snel kunt zien wat er speelt.
Downloaden: Breaking News (gratis)

AG Squla Vakantiezomerspel iPadSqula Zomervakantiespel – Net op tijd voor de grote zomervakantie heeft het Nederlandse lesprogramma Squla een nieuw familiebordspel uitgebracht voor de iPad. De opvolger van het op iPadclub eerder beschreven Squla Familiebordspel legt de maximaal zes spelers vragen voor over vier populaire vakantiebestemmingen van Nederlanders: Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland zelf. Het idee is nog steeds hetzelfde: van tevoren geeft iedere speler zijn of haar denkniveau aan (van groep 4 tot en met brugklas en ouder) en de vragen worden op het niveau van de speler gericht.
Downloaden: Squla Zomervakantiespel (gratis)

AG Rabobank Zin in Goud iPad Olympische SpelenZin in Goud – Zin in Goud is de applicatie voor de Olympische Spelen afkomstig van de Rabobank. Tot voorheen bevatte de app alleen tweets en foto’s van de sporters die de bank heeft verzameld om verslag te doen van de voorbereiding, maar nu is de app ook voorzien van een programma van het sportevenement in Londen en kan je pushberichten ontvangen voor wedstrijduitslagen. Daarnaast is de van oorsprong iPhone-app met ingang van deze update geoptimaliseerd voor de iPad.
Downloaden: Zin in Goud (gratis)

AG EDGE iPadEDGE – Het internationaal geroemde gamesblad Edge heeft zijn eerste voor de iPad geoptimaliseerde nummer uitgebracht. Hiervoor kon je het blad al kopen op de iPad, maar hierdoor kreeg je een PDF-versie van het papieren magazine. De speciale iPad-versie bevat video’s, bewegende beelden en andere multimediale content. Daarnaast is de layout van iedere pagina aangepast voor de iPad.
Downloaden: “>EDGE (gratis)

AG Goudlokje en de drie beren iPadGoudlokje en de drie beren – Het sprookje Goudlokje en de drie beren, waarin een blond meisje het huishouden van een berengezin overhoop haalt, is verschenen in het Nederlands op de iPad. Het kinderboek bevat 15 pagina’s waarop de tekst van het verhaal staat en kan worden voorgelezen, voorzien van allerlei interactieve elementen. De door Annemarie Slee vertaalde app, is bovendien voorzien van een geheugenspelletje voor de jonge lezers.
Downloaden: Goudlokje en de drie beren (€0,79)

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.