Apple aangeklaagd over ruisonderdrukking door Noise Free Wireless

Apple wordt aangeklaagd door Noise Free Wireless. Zij beweren dat Apple ideeën rond ruisonderdrukking heeft gestolen en in een eigen patent en producten heeft verwerkt.

ruisonderdrukkingEr gaat geen week voorbij of er is wel een nieuw bedrijf dat Apple aanklaagt. Afgelopen week zagen we nog hoe Apple in China werd aangeklaagd door een bedrijf dat de rechten op Siri meent te hebben. En nu is het een Amerikaans bedrijf: Noise Free Wireless uit Silicon Valley meent de rechten te hebben op ruisonderdrukkingstechnologie die Apple in de iPhone heeft gebruikt. Noise Free Wireless beweert dat ze hun technologie meermaals op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino hebben gedemonstreerd.

Daarbij onthulden ze gedetailleerde technische gegevens, die nu zouden zijn misbruikt door Apple in de iPhone 4 en 4S en alle iPad-modellen. Ook zou Apple dezelfde technische informatie hebben verwerkt in een eigen patentaanvraag.

Noise Free Wireless heeft in mei 2007 patent aangevraagd en kreeg dat ook toegewezen in juni 2010. Het patentnummer 7,742,790 beschrijft een methode om omgevingsgeluid te reduceren of op te heffen, zoals windgeruis. Het patent is bedoeld voor spraakverbindingen op een mobiele telefoon. Toen Noise Free Wireless in 2007 het patent had ingediend stapten ze naar Apple om erover te vertellen. Apple bleek geïnteresseerd en nodigde het bedrijfje een paar keer uit. Alles was werd besproken werd eind 2008 vastgelegd in een geheimhoudingsverklaring. Maar in 2010 startte Apple gesprekken met Audience, een concurrerend bedrijf. Als klap op de vuurpijl vroegen ze ook nog in juni 2010 een eigen patent aan – toevallig in dezelfde maand waarin Noise Free Wireless het eerder ingediende patent kreeg toegewezen. Het bedrijfje meent nu, dat Apple een aantal ideeën en uitvindingen heeft verwerkt, die onder de geheimhoudingsverklaring vielen. Een rechter zal nu moeten beslissen of Apple het intellectuele eigendom inderdaad van een bedrijf heeft gestolen, om te voorkomen dat er licentiegelden moesten worden betaald.

Meer info: Computerworld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juli 2012, 22:10
Categorie Apple
Onderwerpen noise, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.