De eerste nep-nano’s liggen al in de winkel

In China en Thailand zijn al diverse iPhone nano-klonen verschenen. Volgens lezers van sommige websites gaat het om 'the real thing'. Wel apart is dat je er Java-games op kunt installeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-nano-kloonChinese klonenmakers zijn begonnen met een eigen versie van de iPhone nano. Bij verschillende websites waaronder Gizmodo en Apple Insider verschenen foto’s van miniatuur-iPhones die reacties opriepen als: “OMG! I FOUND THE NEW IPHONE NANO! CHECK IT OUT MAN! THIS IS THE REAL THING! I BOUGHT THE ORIGINAL IPHONE 3G FROM THEM! AND THAT WAS REAL! THIS HAS TO BE REAL! CAN’T YOU SEE IT?!?!?! OMG!” Gizmodo heeft ook een foto van een soort iPhone-advertentie, waaruit zou moeten blijken dat de nano-telefoon in meerdere kleuren (waaronder blauw, groen, orane en rood) verkrijgbaar zal zijn. Nep, wat ons betreft, want Apple heeft de gewoonte om nano niet met een hoofdletter te schrijven.

Net zo nep lijken de foto’s die bij Apple Insider zijn verschenen en die wel iets weg hebben van een heel oude iPhone nano-nepper die we laatst in ons terugblikartikel weer een keer hebben genoemd. De toestellen werden aangetroffen in Thailand en hebben een interface die er op het eerste gezicht wel geloofwaardig uitziet: met dezelfde icoontjes en layout. Alleen de kleur is anders: onder andere goud en roze en de knoppen zitten ook op een iets andere plek dan die van de XSKN-cases. Een Chinese verkoper claimt de iPhone nano al te verkopen, maar uit voorzorg is wel de i van iPhone met Tipp-ex weggepoetst. Technisch gezien klinkt het allemaal best leuk: GPS, een usb-aansluiting, Bluetooth, een 3,2 inch scherm, uitbreidingsslot voor TransFlash, FM-radio en een ‘mp4-camera’ die 130 miljoen pixels tegelijk kan vastleggen. Wow, 1,3 megapixel?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:14
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.