Bose QC 35 II

Bose QuietComfort 35 II werkt nu met Alexa, maar hoe zit het met Siri?

Als het om ruisonderdrukkende koptelefoons gaat is de Bose QuietComfort 35 wel de bekendste. Er zit sinds de II-versie een speciale knop op voor de Google Assistent, die vanaf vandaag ook werkt met Alexa. Maar wij vroegen ons af of het eigenlijk ook werkt met Siri, Apple's eigen assistent?

Bose QuietComfort 35 met Siri

Het goede nieuws is dat de QC35 ook met Siri werkt, maar je kunt daarvoor niet de speciale actieknop voor slimme assistenten gebruiken. In plaats daarvan moet je de multifunctionele knop indrukken om Siri te activeren. Dit is de middelste knop op de rechter oorschelp, die voorzien is van een play/pauze-symbooltje. Als je deze twee seconden indrukt zal het Siri-geluidje klinken en kun je je opdrachten geven.

QC35 met andere slimme assistenten

Wil je ook eens een andere slimme assistent proberen, dan heb je nu dus de keuze uit Google Assistent of Amazon Alexa, al zul je de spraakoprachten wel in het Engels moeten geven. Sinds kort is weliswaar Google Assistent in het Nederlands te gebruiken, maar dat werkt voorlopig alleen nog via de iOS- en Android-app. Ondersteuning voor koptelefoons en speakers van derden volgt pas later. Bij Alexa zul je altijd de opdrachten in het Engels moeten geven en er lijken ook geen plannen te zijn om daar verandering in te brengen.

Bose QC 35 II

Vooral in de VS zijn veel gebruikers inmiddels overgestapt op Alexa-producten, omdat de keuze reuze is. Er zijn al duizenden apparaten die er ondersteuning voor bieden, terwijl je met HomeKit en Siri blijft steken op enkele tientallen.

Wil je Alexa op je QC 35 II gebruiken, dan zul je een update via de Bose Connect-app moeten installeren.

Zo gebruik je de QuietComfort 35 met Alexa:

  1. Open de Bose Connect-app en installeer de nieuwe software.
  2. Na de installatie kijk je bij See My Options.
  3. Geef aan dat je Amazon Alexa wilt gebruiken.
  4. Download de Amazon Alexa-app, als je dat nog niet had gedaan.
  5. Koppel de QC35 met de Alexa-app.

Klaar? Dan kun je nu je eerste Alexa-spraakopdracht geven door ‘Alexa’ te roepen. Werkt het niet, dan zul je je Amazon- en/of Bose-account op een ondersteund land moeten zetten, bijvoorbeeld de VS of UK.

Om de actieknop te kunnen gebruiken heb je de QuietComfort 35 II nodig, de opvolger van de oorspronkelijke QC35. Alleen die heeft namelijk de speciale knop, die je trouwens voor meer activiteiten kunt gebruiken. Je kunt er ook de mate van ruisonderdrukking mee regelen.

De QC35 II ligt voor rond de 350 euro in de schappen. Liever een andere? In onze round-up van hippe hoofdtelefoons voor je iPhone of iPad vind je meer keuze.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2018, 9:09
Categorie Accessoires
Onderwerpen bose, hoofdtelefoon
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.