Bestuur iTunes en Spotify op een Kinect-achtige manier met Flutter

Met Flutter kan je iTunes en Spotify op de Mac bewegen met handbewegingen. Dit werkt op een vergelijkbare manier als de Kinect controller voor de Xbox 360. Flutter bevindt zich momenteel nog in de testfase.

Bestuur iTunes en Spotify op een Kinect-achtige manier met FlutterDe Microsoft Kinect-controller voor de Xbox 360 die bewegingen kan registeren is een grote hit en heeft ervoor gezorgd dat meer apparaten dergelijke technologie gaan toepassen. Met de gratis Mac-app Flutter is het nu ook mogelijk om je Mac OS X-computer met handbewegingen te besturen. Momenteel worden alleen iTunes en Spotify ondersteund. Flutter maakt gebruik van de ingebouwde iSight-camera om je bewegingen te registeren.

Door de bewegingen met je hand op te nemen met de webcam en deze direct om te zetten in commando’s kan Flutter de besturing van iTunes en Spotify overnemen. Zo kan je bijvoorbeeld nummers pauzeren door je hand even voor je ogen te houden.

Momenteel is de app nog in de testfase, maar deze werkt al redelijk goed. Flutter is nog niet te vinden in de Mac App Store, wel kan je deze direct downloaden op de site van ontwikkelaar Bot Square. Hieronder zie je Flutter in actie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2012, 19:31
Categorie Achtergrond
Onderwerpen itunes, kinect, spotify

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.