Foxconn gaat productie nieuwe iPad volgend kwartaal flink verhogen

Foxconn gaat het volgende kwartaal meer nieuwe iPads maken. De productie zal bijna verdubbelen om aan de grote vraag te voldoen. Naar verwachting zullen tussen de 12 en 15 miljoen nieuwe iPads worden geproduceerd de komende drie maanden.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

Foxconn gaat productie nieuwe iPad volgend kwartaal flink verhogenIn het eerste weekend dat de nieuwe iPad beschikbaar was werd deze al meer dan drie miljoen keer verkocht. Veel mensen die daarna nog een iPad wilden kopen kregen te kampen met wachttijden van zo’n twee weken. Aan deze lange wachttijd komt binnenkort wellicht een einde. Foxconn gaat de productie van iPads het volgende kwartaal flink verhogen. De komende drie maanden zullen er tussen de twaalf en vijftien miljoen nieuwe iPads worden geproduceerd door Foxconn. In het eerste kwartaal zijn zo’n zes miljoen iPads geproduceerd, aldus een schatting van Digitimes.


Toeleveringsbedrijven TPK Holding en Wintek verwachten slechts 25 tot 30 procent te groeien in het komende kwartaal, omdat ze in het eerste kwartaal al zo’n tien miljoen panelen hebben geleverd aan Foxconn. Er zouden volgens Digitimes problemen kunnnen ontstaan als Foxconn niet aan de vraag kan blijven voldoen. Mocht dat wel het geval zijn dan kunnen de wachttijden voor een nieuwe iPad dalen van enkele weken naar enkele dagen.

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.