iPhone mag Australische overheidsgeheimen bewaren

De Australische overheid vertrouwt apparaten met iOS 5 voortaan gevoelige informatie toe. Dit liet het adviesorgaan Defence Signals Directorate weten aan de Herald Sun. Dit is de eerste keer dat iOS aan de Australische tests werd onderworpen.

iPhone classifiediOS 5 heeft een beveiligingstest van een adviseur van de Australische overheid doorstaan, waardoor de iPhone en iPad voortaan gebruikt mogen worden om geheime informatie op te slaan. Dit liet overheidsadviseur Mike Burgess van Defence Signals Directorate (DSD) weten aan de Herald Sun. Het oordeel kan voor andere bedrijven mogelijk ook iets betekenen.

iOS 5 heeft een evaluatie doorstaan waarbij de beveiliging van iOS 5 op meerdere vlakken getest werd. Deze tests worden door DSD in naam van de overheid op meerdere apparaten uitgevoerd. Dit is de eerste keer dat iOS aan de test is onderworpen. Volgens DSD is iOS 5 in ieder geval veilig genoeg om “protected” informatie met zich mee te dragen.

Het gebruik van smartphones zoals de iPhone maakt het volgens Burgess mogelijk voor de overheid om efficiënter te werk gaan. Volgens hem bestaat de kans echter altijd dat informatie gestolen wordt, of door de verkeerde mensen wordt bekeken.

Hoewel de Australische overheid nu nog alleen baat heeft bij het positieve oordeel van DSD, kan deze internationaal alsnog invloed hebben. Als de Australische overheid de iPhone gevoelige informatie toevertrouwt, dan bestaat er een grote kans dat bedrijven in zowel binnen- als buitenland hetzelfde zullen doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2012, 15:09
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen australie, ios 5, overheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.