Apple voegt later-optie toe aan iTunes-downloads

Apple heeft een Download later-optie toegevoegd voor content zoals films, tv-series en muziekalbums. Bij grote downloads kun je ervoor kiezen om later pas te downloaden.

download laterApple heeft een nieuwe optie toegevoegd voor content die je in iTunes koopt. Bij het downloaden van tv-series, films, seizoenspassen of collecties films of muziekalbums hoef je niet meteen alles te downloaden. Naast de knop Download is er nu ook een optie om Later te downloaden. Tik je hierop, dan zal de aankoop op je account worden geregistreerd. Je kunt daarna op een later moment naar het scherm Aankopen gaan om de download alsnog te starten. Dit is vooral handig bij grote bestanden, zoals films of een compleet seizoen van een tv-show.

De nieuwe optie is aanwezig in iOS 6 en hoger en in iTunes 11+ op de desktop. Het werkt alleen in landen waar Apple iTunes in de Cloud aanbiedt voor audio en video en het geldt alleen voor de content die lokaal wordt aangeboden. In Nederland betekent dat bijvoorbeeld wel films en muziek, maar geen seizoenspassen voor tv-series. In een tabel geeft Apple aan welke content in welke landen beschikbaar is via iTunes in de Cloud. Voor België is dat muziek, muziekvideo’s, films, apps en boeken, maar geen tv-series. In Nederland geldt hetzelfde.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2013, 21:36
Categorie Apple
Onderwerpen apple, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.