Apple Store-app krijgt nieuw uiterlijk en gratis iTunes-downloads

Apple gaat op 23 juli een vernieuwde versie van de Apple Store-app uitbrengen, met tijdelijk gratis apps, muziek en boeken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Store iPhone iPod touchApple gaat de Apple Store-app een nieuw uiterlijk geven en voorzien van gratis downloads. Dat blijkt uit een gelekte foto. Vanaf volgende week, op dinsdag 23 juli, gaat Apple naar verluidt de vernieuwde app uitbrengen. Het is onderdeel van een maatregel om de verkoop van iPhones te verhogen. Volgens opmerkingen die Tim Cook vorige maand op een interne meeting voor shopmanagers maakte, wordt maar 20 procent van de iPhones verkocht via de Apple Store en de rest via externe partijen zoals operators. Dat percentage van 20 procent moet wat Cook betreft omhoog.

applestoreappDe vernieuwde Apple Store-app is één van de maatregelen om dat voor elkaar te krijgen. Veel bezoekers van de Apple Store zijn zich er niet van bewust dat er een dergelijke app bestaat, waarmee je makkelijk het assortiment kunt doorzoeken en producten afrekenen. De introductie van de vernieuwde app valt samen met een nieuw initiatief in de Apple Store: medewerkers zullen er bij de aankoop van een iPhone voortaan op aandringen om meteen de Apple Store-app te installeren op het nieuwe toestel. Om te zorgen dat mensen de app regelmatig opstarten zullen er allerlei tijdelijk gratis downloads in te vinden zijn, zoals gratis apps, muzieknummers, boeken en andere iTunes-content.

Apple presenteert de nieuwe app intern als een manier om de verkoop van content te stimuleren, zodat klanten zich beter bewust worden van het aanbod aan apps, muziek en boeken. Klanten krijgen dan meteen te zien wat er nog meer in de Apple Store te koop is. Onlangs kreeg de Apple Store-app al een update, waarbij je een push notificatie krijgt als je in aanmerking komt voor een nieuwe iPhone bij een abonnement.

Downloaden: Apple Store (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2013, 14:02
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.