iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Google Maps, Exact boekhouding, VLC for iOS en meer

Google Maps, VLC for iOS, leuke nieuwe creatieve apps en twee applicaties om mee te lezen. De iPad is weer voorzien van handige nieuwe apps!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Google Maps voor iOSElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week onder andere de Nederlandse boekhoudingssoftware van Exact op de iPad, de langverwachte komst van kaarten-app Google Maps, applicaties om lekker mee te lezen en meer.

Doodle.ly – Zijn de kids uitgespeeld met DrawQuest en zoek je een nieuwe tekenapp, dan is Doodle.ly misschien iets. Deze app probeert meer het tekenen op papier met pennen, potloden en penselen te imiteren. Bovendien kun je nu veel beter inzoomen om je tekening tot op de pixel perfect te maken. Doodle.ly gaf je al de mogelijkheid om via de website te tekenen, maar het kan ook met een iPad-app die net een update heeft gekregen. Er zijn geen lagen en het stuk papier heeft vaste verhoudingen.
Downloaden: Doodle.ly (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Color Band – Color Band voor iPad is een creatieve app die vooral kinderen moet aanspreken. We kennen natuurlijk al genoeg apps om tekeningen mee te maken, zoals Sketchbook Pro of Doodle.ly. De nieuwe app Color Band pakt het heel anders aan en is deels een tekenapp en deels een muziekapp. In plaats van met je vinger of een stylus op het scherm te tikken of te vegen, zwaai je met je handen boven het scherm van de iPad. De camera registreert je bewegingen en plaats je op de achtergrond. Als je handen de gekleurde blokjes raken wordt het geluid gespeeld dat bij die kleur hoort.
Downloaden: Color Band (gratis, iPad 2+, iOS 5.1+)

Exact Online – Boekhouden kan vanaf nu ook op de iPad. Exact introduceert Exact Online voor de iPad, waarmee ondernemers en hun accountants beter inzicht hebben in de financiële stand van zaken. Je ziet welke belastingaangiftes nog openstaan en welke openstaande posten van klanten en leveranciers er nog zijn. Gegevens van relaties zijn op elk moment via je iPad bij de hand, zodat je zelfs op vakantie even snel kunt kijken hoe de vlag erbij hangt en of er reden is om een fles champagne te bestellen.
Downloaden: Exact Online voor iPad (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Lego Duplo Train – LEGO heeft inmiddels heel wat apps in de App Store. Denk bijvoorbeeld aan Creationary, LEGO Life of George en LEGO Batman: DC Super Heroes. Voor de kleinste kinderen heeft LEGO ook een reeks met DUPLO-games. Eerder waren daar al titels als LEGO DUPLO ZOO en LEGO DUPLO Peekaboo. De nieuwste uitgave in deze serie voor kinderen tot een jaar of drie draait om treinstellen en treinbanen. In LEGO DUPLO Train speelt de peuter zelf een machinist en moet hij zorgen dat de reis voorspoedig verloopt.
Downloaden: LEGO DUPLO Train (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Logic RemoteApple heeft dinsdagmiddag een geheel vernieuwde versie van de professionele audiobewerkingssoftware Logic Pro X geïntroduceerd. De nieuwe software voor Mac OS X is voorzien van allerlei vernieuwingen, maar voor iPad-gebruikers is het meest opvallend en interessant de gratis applicatie ‘Logic Remote’ waarmee je op afstand kunt afspelen en beheren.
Downloaden: Logic Remote (gratis, iOS 6.0+, 191MB)

Google Maps – De officiële Google Maps-applicatie voor iOS heeft woensdag een grote update gekregen. De belangrijkste vernieuwing in versie 2.0 van de app is er eentje waar we lang op hebben moeten wachten: volledige ondersteuning voor de iPad. Google Maps is voortaan een universele app geschikt voor zowel de iPhone als de iPad. Daarnaast bevat de update meer vernieuwingen, zoals een nieuwe ontdekkingsfunctie voor veelgebruikte faciliteiten (restaurants bijvoorbeeld), sterk verbeterde verkeersinformatie en zogeheten indoor maps.
Downloaden: Google Maps (gratis, iPhone/iPad, iOS 5.1+)

Photospector – Photospector is een iPad-app om foto’s te sorteren en te ordenen, zoals in Lightroom op de desktop. Je schudt je digitale schoenendoos leeg in deze iPad-app en maakt vervolgens stapeltjes. In Photospector zie je de normale fotoalbums die op de iPad aanwezig zijn. Je doorzoekt ze aan de hand van trefwoorden en tags, waarbij je elke zoekactie kunt opslaan als slimme folder. De inhoud daarvan wordt automatisch bijgewerkt, zodra je nieuwe foto’s toevoegt. Je voegt tags toe aan foto’s, voorziet ze van sterretjes of een vlaggetje.
Downloaden: Photospector (gratis, iPad, 6.0+)

Grid – Excel is voor veel mensen een hulpmiddel om spreadsheets te maken. Maar er zijn ook mensen die Excel op creatieve manieren gebruiken, bijvoorbeeld als fotoalbum, als catalogus voor hun eBay-spullen of om een verjaardagskalender te maken. Ontwerper Josh Leong vond bij Microsoft onder een berg stof het onderzoeksrapport ‘Excel: It’s Not About The Math’. Het omschreef hoe mensen wereldwijd Excel op een alternatieve manier gebruiken, om bijvoorbeeld fotocollages te maken. Maar omdat de prioriteit van Microsoft bij zakelijke klanten ligt, was er weinig aandacht voor. Leong realiseerde zich dat hij tot in lengte van dagen bij Microsoft bezig kon blijven met het ontwerpen van icoontjes, maar dat hij ook het lot in eigen hand kon nemen. Hij nam ontslag en richtte een ontwikkelbedrijfje op om creatief Excel-gebruik verder uit te werken. De app Grid is het resultaat.
Downloaden: Grid (gratis, universeel, iOS 6.1+)

VLC for iOS – Films kijken op de iPad wordt vanaf nu een stuk leuker en makkelijker. VLC, een van de meest uitgebreide en geliefde videospelers, is terug in de App Store. Door gebruik te maken van twee licenties (Mozilla Public License Version 2 en GNU General Public License Version 2 of hoger) hoopt VideoLAN de problemen te omzeilen die bij de eerdere VLC-app ontstonden. VLC voor iOS is compleet herschreven en is gratis te downloaden. Je hebt minimaal iOS 5.1 nodig op de iPhone, iPad of iPod touch. Een uitgebreider artikel over VLC vind je op onze zustersite iPhoneclub.
Downloaden: VLC for iOS (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Byliner – Byliner voor iPad belooft je de beste verhalen voor te schotelen, of dat nou met sciencefiction, spanning of seks heeft te maken. Dat betekent niet dat je losse boeken koopt, maar een abonnement neemt en losse artikelen en verhalen kunt lezen. Byliner levert verhalen op maat aan en kijkt naar hoeveel tijd je hebt om even in de mooie zinnen te duiken. Door aanbevelingen van je favoriete schrijvers te volgen moet je altijd iets interessants te lezen hebben. Byliner is niet zozeer een losse app als een dienst die over meerdere platformen werkt. Zo kun je ook op je desktop in je browser lezen. Hoewel de app gratis, mag je €8,99 euro per maand betalen voor een abonnement. Elke keer als je een stuk leest, moet de schrijver daar iets aan verdienen. De populairste verhalen, zowel fictie als non-fictie, leveren dus de meeste inkomsten op voor de auteur.
Downloaden: Byliner (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Readmill – Een boek lezen kan een eenzame bezigheid zijn. Gelukkig is daar sinds de komst van e-books iets op gevonden. In de Kindle-app kun je bijvoorbeeld zien welke passages anderen hebben gemarkeerd als belangrijk. Het vervelende is alleen dat je niet met die andere lezers in gesprek kunt gaan. Waarom hebben ze die passage gemarkeerd? En wat hebben ze ervan geleerd? Rondom een boek zou een community moeten ontstaan, waar je ervaringen kunt uitwisselen. Readmill is een app die dat mogelijk maakt. We schreven eerder al over deze sociale boekenapp. Nu heeft Readmill ook de mogelijkheid gekregen om interessante passages in PDF-boeken te markeren.
Downloaden: Readmill (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:30
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.