Teddy The Guardian: teddybeer met sensoren en iPhone-app

Teddy The Guardian is een teddybeer met sensoren voor hartslag, temperatuur en meer, bedoeld voor zieke kinderen.

teddy guardianZieke kinderen hebben nogal eens te maken met medische apparatuur. Dat kan ook anders, dachten de makers van Teddy The Guardian, een teddybeer met ingebouwde medische sensoren die vanaf vrijdag 19 juli te koop is. Via een smartphone-app lees je metingen van hartslag, bloeddruk, zuurstofniveau en temperatuur af. Het idee is om een platform te maken voor kinderen die nog niet oud genoeg zijn om een smartphone te hebben. Het is zelfs mogelijk om een beer op maat te bestellen.

De beer voert metingen uit tijdens het spelen en levert daardoor minder stress op voor het kind. Teddy is bedacht door het Kroatische bedrijf iDerma, dat is ontstaan vanuit de universiteit van Zagreb. De twee oprichters zijn de 23-jarige Josipa Majic en de even oude Ana Burica (die in onderstaand filmpje te zien is). Ze verkregen toestemming van de Amerikaanse FDA en het Europese CE-keurmerk door sensoren van derden te gebruiken. Hoewel iDerma zelf ook sensoren heeft ontwikkeld, bleek het een onneembare drempel om als Centraal-Europees bedrijf de goedkeuring bij de FDA voor elkaar te krijgen. En voor goedkeuring in alle Europese landen die elk hun eigen regelgeving hanteren, moet je een behoorlijk groot juridisch team in huis halen. Voor start-ups zoals iDerma is dat niet haalbaar.

De doelgroep van Teddy bevindt zich vooral in Europa en de VS, maar ook in China en India zijn er kansen. Er is sprake van meer besteedbaar inkomen en de moeders besteden veel tijd met hun smartphone. In China zijn moeders 90% van de tijd met hun smartphone verbonden en in India gaan ze er vanuit dat je met technologie een betere moeder is, aldus iDerma.

Tipgever: Fernao

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2013, 22:46
Categorie Accessoires
Onderwerpen medisch, quantified self, speelgoed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.