Apple geeft medewerkers een t-shirt voor de feestdagen

Apple heeft winkelmedewerkers een t-shirt gegeven voor de feestdagen. Ook kregen ze een kaartje met het credo van de Apple Store.

Je moet niet bij Apple gaan werken voor de kerstpakketten en de grote cadeaus tijdens de feestdagen. De winkelmedewerkers gaan dit jaar naar huis met een t-shirt en een kaart waarop het credo van Apple is geprint.


Apple Store t-shirt voor de feestdagen

T-shirt als kerstcadeau

Gelukkig is het t-shirt wel een limited edition; eentje die je niet zomaar in de winkel op de Apple-campus koopt. Op de voorkant van het shirt staan twee cirkels met de namen van locaties waar Apple Stores te vinden zijn.

Apple Credo gedrukt op kaart

Medewerkers krijgen ook een kaart met het credo van de Apple Stores, die met de komst van Angela Ahrendts werd ingevoerd. Het is gedrukt op dik papier en zit in een envelop met Apple-logo.

Het credo begint als volgt en gaat dan in soortgelijke bewoordingen nog 6 coupletten verder:

We are here to enrich lives.
To help dreamers become doers,
to help passion expand human potential,
to do the best work of our lives.

Dekens en rugzakken
Het kerstcadeau is een jaarlijkse gewoonte geworden voor Apple, al wisselt het cadeau van waarde. Vorig jaar kregen medewerkers een setje urBeats-oordopjes en een 9 maanden durend abonnement op Apple Music. Ook heeft Apple wel eens drinkflesjes, rugzakken en dekens weggegeven.

Beter loon
Toch zullen de meeste medewerkers waarschijnlijk een hoger salaris willen hebben. Apple is al jarenlang verwikkeld in rechtszaken over werktijden en beloning. Zo liep er jarenlang een zaak in Californië, waarin medewerkers eisten dat tassencontroles tegen diefstal als werktijd zou worden gerekend. Ze beriepen zich daarbij op de Fair Labor Standards Act. De rechter gaf Apple in die zaak gelijk. Ondertussen moet Apple nog wel $2 miljoen boete betalen in een andere rechtszaak, waarin onder andere werd geëist dat Apple duidelijk gespecificeerde loonstrookjes maakt.

Bekijk ook

Werken bij Apple: dit zijn de mogelijkheden

Werken bij Apple lijkt misschien onbereikbaar, maar er zijn allerlei manieren om bij Apple aan de slag te gaan: van winkelmedewerker tot technische functies in Cupertino.

Kerst

Kerst: voor veel mensen de mooiste tijd van het jaar. Je kunt je huis gezellig maken met kerstverlichting met HomeKit of je kerstboom met een slimme stekker geschikt maken voor bediening op afstand. Ook hebben we apps voor kerstkaarten en diverse andere artikelen om de sfeer erin te brengen! Ook zonder geld uit te geven, want door je Memoji een kerstmuts te geven voel je je helemaal feestelijk. Liever lui op de bank? Met onze lijst met kerstfilms vind je bij elke streaming aanbieder een passend aanbod.

Kerst

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.