‘Apple accepteert muziek van hogere kwaliteit voor iTunes’

Apple accepteert sindskort muziekbestanden van hogere kwaliteit voor iTunes. Dit schrijft Devolver op basis van geluidstechnicus Tony Faulkner.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iTunesArtiesten zouden sindskort muziek met een hogere geluidskwaliteit kunnen indienen bij iTunes. Dit schrijft Evolver.fm, die het heeft gehoord van geluidstechnicus Tony Faulkner. Het zou gaan om 24-bit en 96KHz WAV-bestanden. Het zou er op kunnen wijzen dat Apple muziekbestanden met een hogere geluidskwaliteit gaat aanbieden via iTunes. In 2011 waren er ook al verhalen over 24-bit bestanden in de iTunes Store.

Er wordt al langer gesproken over muziekbestanden van een hogere kwaliteit in iTunes. Volgens Neil Young had Steve Jobs in een hoge resolutie-muziekformaat voor iTunes. Dit kon natuurlijk ook slaan op de ‘Gemasterd voor iTunes‘-collectie, waarin al bepaalde albums van hogere kwaliteit worden aangeboden. De kans bestaat dat Apple de nieuwe bestanden op soortgelijke wijze zal aanleveren, maar een breder aanbod wil hebben. De nieuwe ingediende muziekbestanden zouden volgens Faulkner nog niet door Apple worden gebruikt.

Het is interessant dat Apple onlangs pas zou zijn begonnen met het accepteren van muziekbestanden van hogere kwaliteit. Alle ogen zijn op het moment namelijk gericht op iTunes 11, dat pas in november zal verschijnen. In iTunes 11 wordt ook een nieuwe versie van de iTunes Store uitgerold. Deze zou gebruik kunnen maken van de nieuwe muziekbestanden.

De benodigde nieuwe geluidsbestanden kunnen er ook op wijzen dat Apple binnenkort zijn nieuwe iCloud-muziekformaat zal gaan gebruiken. In februari 2012 >werd nog beweerd dat Apple muziek in speciale bestanden zal aanbieden, die in kwaliteit wisselen op basis van de overgebleven opslagruimte en beschikbare bandbreedte. iTunes is sinds maart in staat om bestanden naar een hogere bitsnelheid te converteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2012, 14:48
Categorieën Apps, Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.