Apple TV met App Store.

App Store op Apple TV heeft meer categorieën, maar nog lang niet overal

Apple heeft de Hitlijsten-pagina in de App Store op de Apple TV voorzien van een onderverdeling met categorieën, waardoor je makkelijker nieuwe apps kunt vinden. De Categorieën-pagina heeft echter nog steeds slechts drie categorieën.

Apple TV met App Store.
De App Store op de vierde generatie Apple TV is nu bijna een jaar beschikbaar en Apple heeft er eindelijk voor gezorgd dat je makkelijker nieuwe apps kunt vinden. Op de Hitlijst-pagina heeft Apple sinds kort een onderverdeling gemaakt, waardoor je nu beter kunt zien welke apps populair zijn in verschillende categorieën. De aparte Categorieën-pagina moet het echter nog steeds met slechts drie categorieën doen.

Categorieën in Hitlijsten in Apple TV App Store

De App Store op de Apple TV begon bijna een jaar geleden, maar moest het nog zonder onderdelen doen die we al jaren kennen van de App Store op de iPhone en iPad. De Hitlijsten-pagina verscheen pas halverwege november in de Nederlandse versie, waarna de Categorieën-pagina pas midden december zichtbaar werd. Ruim een maand na de verschijnen in de Amerikaanse versie, moest de Categorieën-pagina het slechts met drie categorieën doen: games, amusement en onderwijs. Nu heeft Apple ook aan de Hitlijsten-pagina een onderverdeling toegevoegd.

Apple TV App Store met hitlijsten.

Zodra je de Hitlijsten selecteert, verschijnt er opnieuw een sub-menu met Top gratis, Top betaald en Top opgebracht. Voorheen werden deze onder elkaar weergegeven, maar sinds kort zijn dit aparte pagina’s geworden. Op elke pagina vind je nu de algemene populaire apps, maar ook populaire apps per categorie. Het gaat in totaal om maar liefst 24 categorieën zoals games, boeken, productiviteit, nieuws, navigatie en muziek. Hierdoor kun je in één oogopslag zien welke apps er populair zijn binnen verschillende soorten apps. Dit maakt het zoeken naar nieuwe apps een stuk eenvoudiger. Toch is er nog een probleem, want de pagina Top opgebracht crasht op dit moment nog.

Apple TV App Store met categorieën in hitlijsten.

Categorieën lang niet overal

Gek genoeg is er één pagina waarbij al deze categorieën nog ontbreken. De specifieke Categorieën-pagina heeft, bijna een jaar na het verschijnen, nog steeds dezelfde drie categorieën. Als je dus op zoek bent naar wat nieuwe apps, is dit niet de pagina waar je ze het beste kunt vinden. De laatste dagen heeft Apple nog wat andere wijzigingen doorgebracht. De pagina Onlangs bijgewerkt in het Aankopen-gedeelte was op sommige momenten spoorloos verdwenen en ook de knop op app-pagina’s met update-omschrijvingen was enige tijd verdwenen. Deze lijken nu weer terug te zijn, al was dit bij onze test niet bij alle apps het geval.

Bij gebrek aan een aparte Updates-pagina is het kopje Onlangs bijgewerkt in het Aankopen-gedeelte de enige manier om te zien welke apps er recent een update gekregen hebben. Het is behoorlijk onhandig dat Apple dit niet continu en standaard zichtbaar maakt, waardoor je niet altijd kunt zien welke nieuwe functies een Apple TV-app gekregen heeft.

Dit voorjaar experimenteerde Apple al eerder met de Apple TV App Store. Apps die al op het systeem geïnstalleerd stonden, werden verborgen uit de hitlijsten. Hierdoor zag je dus enkel en alleen nieuwe apps in deze ranglijsten, waardoor deze er voor iedereen anders uit ziet. Kort daarna werd dit alweer teruggedraaid en momenteel worden alle apps in de hitlijsten geplaatst, ook de apps die al geïnstalleerd staan.

Via: iFun

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.