PlayStation Communities met een prikbord.

PlayStation Communities brengt gamers met gelijke interesses bij elkaar

Wil je graag met PlayStation-gamers praten over je favoriete games? Met de PlayStation Communities-app voor iPhone en iPad kun je praten over allerlei game-gerelateerde onderwerpen, zoals de nieuwste games.

PlayStation Communities met een prikbord.
Sony heeft een nieuwe app uitgebracht die PlayStation-gamers bij elkaar moet brengen. In de nieuwe PlayStation Communities-app (link) kunnen gamers met elkaar communiceren over gelijke interesses. De app is daardoor een soort forum voor PlayStation-gamers die kunnen praten over allerlei onderwerpen.

PlayStation Communities voor gamers

Om de nieuwe app te kunnen gebruiken, dien je in te loggen met je eigen Sony Entertainment Network-account. Dit account heb je al zodra je online gamet op bijvoorbeeld de PlayStation 4. Na het inloggen kun je deelnemen aan allerlei communities. Via het Discover-tabblad ontdek je allerlei verschillende groepen, gesorteerd op game. Er zijn bijvoorbeeld meerdere groepen die gaan over Killzone: Shadow Fall.

PlayStation Communities voor de iPhone.

Je kunt je als speler op elke community abonneren en een overzicht daarvan zie je onder de Communities-knop. Bij elke groep zie je ook direct hoeveel mensen deelnemen aan deze groep, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je de enige bent die deelneemt. Via deze app kun je bovendien andere spelers zoeken om mee te gamen, op basis van gelijke interesse. De app stuurt je ook een pushbericht als er activiteiten zijn in jouw favoriete communities.

De nieuwe Communities-app is een aanvulling op de bestaande Messages-app. Deze verscheen vorig jaar en laat spelers onderling privéberichten uitwisselen, zelfs spraakberichten en stickers van je favoriete games. Met die app kun je ook zien wie van je PlayStation Network-vrienden online zijn en welke game ze aan het spelen zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2016, 21:30
Categorie Apps
Onderwerp playstation

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.