iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Hidden Folks, AH Efteling App, Gboard en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Hidden Folks, AH Efteling App en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Hidden Folks

Deze week verscheen er een leuke Nederlandse game voor iPhone, iPad en Apple TV. In Hidden Folks ga je op zoek naar verstopte mensen, dieren en objecten in een groot zwart-wit plaatje. Een soort Waar is Wally, maar dan zonder kleur. Ook zijn de zoekplaatjes interactief, waardoor je wel wat meer moeite moet doen om de onderdelen te vinden. Vooral op de Apple TV komt dit spel goed uit de verf. Lees onze review van Hidden Folks.

AH Efteling App

Bij de Albert Heijn spaar je weer voor korting voor Efteling-kaartjes, maar deze keer hoort daar ook een app bij. Met de AH Efteling App beleef je de sprookjes in augmented reality. Je kunt in de app ook twee attracties van de Efteling in virtual reality beleven, zoals Baron 1898. Het werkt met een VR-bril, dus het is net alsof je in de attractie zit. Lees ons artikel over AH Efteling App.

Gboard

Ken je Google’s Gboard-toetsenbord voor iOS? Met dit toetsenbord kun je razendsnel zoeken via Google, maar daarnaast is het ook gewoon een fijn toetsenbord. Vanaf deze week is deze ook eindelijk in het Nederlands beschikbaar, waardoor je gebruik kunt maken van woordvoorspelling en autocorrectie. Het toetsenbord heeft allerlei opties, dus is zeker het proberen waard. Lees ons artikel over Gboard.

bunq

bunq heeft al een goede app om je bankzaken mee te regelen, maar vanaf deze week is er een handige optie bij gekomen. Met de nieuwe widget van bunq controleer je snel wat je saldo is, zonder de app te hoeven openen. Je kunt in de widget het saldo van al je bankrekeningen zien, waardoor je in één klap weet hoe je ervoor staat. Lees ons artikel over bunq.

Pokémon Go

Deze week was het eindelijk zover: de tweede generatie is toegevoegd aan Pokémon Go. Met de tweede generatie kun je meer dan 80 nieuwe Pokémon vangen, waaronder nieuwe starter Pokémon, nieuwe Eevee-evoluties en nog veel meer. Ook zijn er nieuwe items te vinden, zoals besjes en evolutie-voorwerpen. Tot slot kun je je personage op veel meer punten aanpassen voor een meer unieke uitstraling. Lees alles over Generatie 2 in Pokémon Go.

Office 2016

Vorige week was er nog sprake van een test, maar nu is de Touch Bar-ondersteuning voor Microsoft Office 2016 voor iedereen beschikbaar. Je gebruikt de Touch Bar nu dus ook in Word, Powerpoint en Excel, zodat je allerlei handelingen snel vanaf de aanraakbalk kunt uitvoren. Denk aan het aanpassen van tekstkleur of het invoegen van berekeningen in cellen in Excel. Binnenkort ook in Outlook en Skype. Lees ons artikel over Microsoft Office 2016.

De nieuwste versie met Touch Bar-support download je via Microsoft AutoUpdate.

Signal

Ben jij gebruiker van de veilige chatapp Signal? Vanaf deze week kun je met de app ook videobellen. De functie is nog wel in beta, maar kun je zelf eenvoudig inschakelen. Hierdoor kun je ook videobellen via een beveiligde verbinding. De app ondersteunt ook CallKit, waardoor een belletje eruit ziet als een standaard telefoongesprek op je iPhone. Hou er echter wel rekening mee dat allerlei data dan via iCloud gesynchroniseerd wordt. Lees ons artikel over Signal.

WhatsApp

WhatsApp heeft deze week meerdere updates gekregen, maar dit waren voornamelijk bugfixes. Toch is er één nieuwe functie bij gekomen die goed van pas komt. Heb je WhatsApp zo ingesteld dat elke foto die je ontvangt automatisch opgeslagen wordt in de Foto’s-app, dan zul je merken dat er nu een apart WhatsApp-album aangemaakt wordt. Hierdoor zie je meteen welke foto’s afkomstig zijn van WhatsApp, om zo je bibliotheek overzichtelijker te maken. Lees ons artikel over WhatsApp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.