iPhone XS vs iPhone XS Max: welk formaat past bij jou?

Je kunt bij de iPhone XS en iPhone XS Max kiezen uit twee formaten. Op het eerste gezicht zou je misschien denken dat alleen de schermformaten anders zijn, maar er zijn nog wel meer verschillen te ontdekken.

iPhone XS en iPhone XS Max vergeleken

Je wil een iPhone XS kopen, maar je weet niet zeker of je voor de grote 6,5-inch Max moet gaan of voor de kleinere 5,8-inch iPhone XS? Begrijpelijk, want ze zijn technisch vrijwel gelijk. Toch zorgt het verschil in formaat ervoor dat sommige dingen toch net iets anders zijn. Wil je op een rijtje hebben wat de echte verschillen zijn? Dan lees je hieronder precies wat je wilt weten.

Inmiddels zijn de opvolgers van deze toestellen verkrijgbaar. Bekijk onze vergelijking van de iPhone 11 Pro vs iPhone 11 Pro Max!

Bekijk ook

iPhone 11 Pro vs iPhone 11 Pro Max: wat zijn de verschillen?

De iPhone 11 Pro en de Pro Max lijken op het eerste gezicht heel erg op elkaar, maar is dat ook zo? We zetten de verschillen tussen de iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max voor je op een rijtje.

Verschillen iPhone XS vs iPhone XS Max

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen iPhone XS en iPhone XS Max:

  • De prijs: vanaf €1159 voor het kleinste model en vanaf €1259 voor de Max.
  • Het gewicht: 177 gram versus 208 gram.
  • De afmetingen: 143.6 x 70.9 x 7.7mm voor de kleinste versus 157.5 x 77.4 x 7.7mm voor het grotere model.
  • Schermformaat: 5,8-inch versus 6,5-inch.
  • Batterijduur: 20 uur vs. 25 uur bij continu bellen.
  • Batterijcapaciteit: 2.658 mAh versus 3.174 mAh.
  • Speakergaatjes: 3 + 6 bij het kleinste model en 4 + 7 bij de Max. Dit kan wat impact hebben op de audiokwaliteit en het geluidsvolume.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De iPhone XS heeft een L-vormige batterij uit één stuk, terwijl deze bij de iPhone XS Max over twee cellen is verdeeld. Dit heeft niet meteen impact op het gebruik, maar is vooral interessant om te weten voor reparatiebedrijven. Wil je nog meer verschillen zien of meer modellen van de iPhone vergelijken? Kijk dan in ons uitgebreidere overzicht!

Bekijk ook

iPhone vergelijken: dit is jouw iPhone-keuzehulp! Welke iPhone past bij mij?

Welke iPhone kiezen? In deze keuzehulp gaan we iPhones vergelijken: je ziet welke iPhones momenteel verkrijgbaar zijn en helpen je bij de keuze welke iPhone kopen. En we vergelijken de specs van de verkrijgbare modellen, van de iPhone 15 Pro tot de iPhone SE. Zodat jij precies weet welke iPhone bij jou past!

Dit zijn de actuele prijzen voor het instapmodel van de iPhone XS:

Dit zijn de actuele prijzen voor het instapmodel van de iPhone XS Max:

Hieronder zie je de goudkleurige iPhone XS en iPhone XS Max, waarbij je goed de verschillen kunt zien met de iPhone X.

Antenneband iPhone XS

Wil je meer weten over de verschillen tussen iPhone X vs iPhone XS, dan hebben we daarover een apart artikel. Het kan natuurlijk ook dat je twijfelt of de iPhone XR iets voor jou is, de goedkopere toestel van 2018. Voor die mensen hebben we de vergelijking iPhone XR vs iPhone XS gemaakt.

iFixit L-vormige accu iPhone XS

Formaat iPhone XS vs iPhone XS Max

De iPhone XS Max is zo’n 20 procent groter is dan de XS en dat zal voor de meeste mensen ook de doorslaggevende factor zijn. De iPhone XS heeft exact hetzelfde formaat als de iPhone X van vorig jaar. Had je voorheen een iPhone Plus-model dan zal het formaat van de iPhone XS Max meteen vertrouwd aanvoelen. Toch is het niet zo dat elke voormalige Plus-gebruiker automatisch zal kiezen voor de Max. Misschien keek je al langere tijd uit naar een randloos toestel met een groot scherm en was je daardoor wel op de Plus aangewezen. Zelf hebben we gemerkt dat de overstap van een iPhone 7 Plus naar een iPhone X geen grote overgang was. De brede rand rondom het scherm ga je niet missen.

Hieronder zie je een vergelijking tussen Plus en Max:

iPhone XS Max vs Plus-formaat

Schermweergave iPhone XS vs iPhone XS Max

Vanwege het grotere scherm beschikt de iPhone XS Max over twee extra weergavemogelijkheden: Display Zoom en een weergave in twee kolommen als je sommige apps in in landschapsweergave bekijkt.

Weergavezoom (Display Zoom) is een toegankelijkheidsfunctie waardoor je bepaalde inhoud op het scherm groter kan zien. Je kunt dit inschakelen via de Instellingen > Beeldscherm en helderheid. Kies je voor Standaard, dan krijg je meer inhoud op het scherm te zien. Bij de ingezoomde versie zijn de teksten beter te zien. Ideaal dus als je moeite krijgt met lezen, maar nog geen leesbril wil gebruiken. Weergavezoom werd bij de iPhone 6 Plus voor het eerst ingevoerd, maar ontbrak op de iPhone X terwijl het scherm wel groter was geworden (van 5,5-inch naar 5,8-inch). Op de iPhone XS Max is de Weergavezoom weer terug.

Weergavezoom iPhone XS Max

Ook terug op de iPhone XS Max is extra info in liggende weergave. Als je het scherm kantelt krijg je in Adresboek, Instellingen en sommige andere apps een weergave in twee kolommen te zien.

Accuduur iPhone XS vs iPhone XS Max

De iPhone XS Max beschikt over een accu met de hoogste capaciteit ooit. Toch heeft de aanstaande iPhone XR een vergelijkbare batterijduur, dus wil je dat je toestel lang meegaat dan zou je ook de veel betaalbaardere iPhone XR kunnen overwegen. Beide gaan namelijk voor draadloos video’s afspelen 16 uur mee en je kunt er 25 uur mee bellen.

Overeenkomsten iPhone XS vs iPhone XS Max

Er zijn uiteraard ook veel overeenkomsten tussen de iPhone XS en iPhone XS Max. Vroeger was het zo dat je op de Plus-modellen een betere camera kreeg, maar dat is bij de XS-familie niet zo. Beide zijn voorzien van een dubbele 12-megapixel camera (een groothoek met ƒ/1.8 aperture en een telefoto met ƒ/2.4 aperture. Ze beschikken over 2x optische zoom en 10x digitale zoom, ze werken met Smart HDR en bieden de nieuwe diepteregeling om achteraf het bokeh-effect aan te passen.

Bekijk ook

Wat is Smart HDR op de nieuwste iPhones en hoe gebruik je het?

Ontdek hoe Smart HDR werkt, de slimmere HDR-functie op recente iPhones. Met Smart HDR wordt je foto nog mooier met meer detail bij schaduwen en en betere balans tussen lichte en donkere delen van een foto. Zo werkt het.

Gaat het om zo goed mogelijke performance, dan maakt het niet uit welke je kiest. Alle iPhone 2018-toestellen beschikken namelijk over dezelfde A12 Bionic-processor met 6,9 miljard transistors. Apps starten daardoor 30 procent sneller op en slimme machine learning-functies werken nog sneller.

Eigenlijk is het dus vooral een kwestie van formaat: vind je 6,5-inch praktisch en heb je het geld ervoor over? Wij denken dat 5,8-inch voor de meeste mensen een ideaal formaat zal zijn. Die heeft een mooi groot scherm tot in de hoekjes en past nog goed in je broekzak.

Wil je weten wat een iPhone XS of iPhone XS Max je gaat kosten? In onderstaande prijsvergelijkers kun je het aanbod van de providers zien. Of check onze pagina’s over de iPhone XS los kopen en iPhone XS Max als los toestel.

Verder lezen:

Meer vergelijkingen vind je hier: