Track 8: muziekspeler voor de iPad met Windows Phone-sausje

Track 8 is een erg stijlvolle muziekspeler voor de iPad, want de applicatie is volledig ontworpen naar het voorbeeld van het Metro-design, bekend van Windows Phone 7. De player onthoudt ook je populairste albums.

Track 8 muziekspeler iPad Metro Windows Phone 7Metro luidt de naam van de ontwerprichting die Microsoft is ingeslagen met haar besturingssystemen Windows Phone 7, het nieuwe Windows en de Xbox 360. Het wordt gedragen door een strak rond lettertype en een uiterlijk van tegels met foto’s erin. Die sjieke en moderne uitstraling is nu ook beschikbaar als muziekspeler voor de iPad, in de vorm van de app Track 8 die je apart kan downloaden.

Track 8 album beluisterenOntwikkelaar Ender Labs heeft zich niet ingehouden. Het lettertype, de knoppen en de indeling ademen Windows Phone 7. De applicatie ziet er enorm strak uit en is ook nog naar eigen wens in te richten. Zo kan je kiezen uit verschillende achtergronden en kun je een licht en donker kleurenschema handhaven. Daarnaast kan je de accentkleur aangeven, die bijvoorbeeld wordt gebruikt bij het weergeven van de beginletter van artiesten. Magenta, mango en lime zijn kleuren die niet vaak een iPad-app aanvoeren, maar hier zijn het een paar van de keuzes die je kan maken. Daarnaast ziet de applicatie er op de nieuwe iPad schitterend uit dankzij ondersteuning van het Retina-scherm.

Track 8 muziekspeler iPad albumsJe hoeft niet zelf alle albumcovers van je muziek op de iPad te hebben staan, om optimaal van de interface te profiteren. Track 8 haalt foto’s voor je albums en van artiesten op de achtergrond, rechtstreeks van de muziekwebsite Last.fm. Dat betekent helaas wel dat een lage resolutie-bandfoto er in de app ook niet echt fraai uitziet.

Verder zijn er een aantal handige dingetjes aan Track 8. Zo heb je een aparte lijst met nummers die je recent hebt gespeeld en is er een lijst met je meest afgespeelde albums. Met het vergrootglas in de rechter bovenhoek, zoek je door je collectie. Alleen het ontbreken van een overzicht van al je nummers op de iPad is een gemis. Wel heb je overzichten van artiesten, albums en de playlists die je al in iTunes hebt aangemaakt. Het mooiste is dat je alles op één uiterst stijlvol scherm kan benaderen en bedienen.

Downloaden: Track 8 (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2012, 16:14
Categorie Muziek
Onderwerpen e-mail, google, metro, muziek, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.