Football Meister 3.0: van Foursquare voor voetbalfans naar dé voetbalpoule-app voor iPhone

Het Nederlandse iPhone voetbalspel Football Meister, waarin je eindstanden van wedstrijden voorspelt tegen je vrienden, heeft een grote update gekregen naar versie 3.0 met chat, club challenges en is helemaal voorbereid op EK 2012.

Football Meister create voetbalpouleDe Nederlandse startup Football Meister, een iPhone-app waarin je voetbalwedstrijden voorspelt tegen je vrienden, is voorzien van de belangrijkste update sinds de uitgave van de applicatie in augustus vorig jaar. Versie 3.0 introduceert onder meer een functie om vriendenpoules voor een langere termijn aan te maken, heeft een chatfunctie en moet dé voetbalpoule-app voor het EK 2012 worden. Achter de schermen is het roer bij de startup omgegaan.

Football Meister 3.0 EK voorspellenToen Football Meister een half jaar geleden verscheen, was nog één tabblad onbenut. Een tabblad dat later de functie moest gaan herbergen dat je ter plekke, op een locatie een eigen voetbalpoule kon aanmaken. Bedrijven zouden moeite steken in de app om gebruikers te laten inchecken op de voetbalvoorspellingen aldaar. De functie kwam nooit van de grond en werd onlangs opgeruimd voor een functie waarbij iedereen losse poules voor vrienden kon aanmaken. Het maakte deel uit van de ommekeer die bij Football Meister gaande is, laat ontwikkelaar Carlo Caunter aan iPhoneclub weten:

We zijn sinds december bezig om van het oorspronkelijke idee ‘Foursquare for football fans’ naar ‘voetbalpoultje 2.0’ te gaan. Onze deadline was uiteraard Euro 2012. We willen dé Euro 2012-app worden en daarmee een goede basis voor het nieuwe voetbalseizoen neerzetten. We gaan dat doen door de knoppen aan de gebruiker te geven.

Football Meister 3.0 officiële challengesDat is precies wat er is gebeurd in Football Meister 3.0. Na de update kan je niet alleen maar een poultje voor een paar wedstrijden die dag maken, maar voor langere termijn. Je bepaalt zelf van welke wedstrijden deelnemers de eindstanden moeten voorspellen. Je kan daarvoor behalve wedstrijden, ook teams en competities als uitgangspunt nemen. Vrienden kunnen uitgenodigd worden via Facebook en pushberichten vanuit de app. En: daarna kunnen de deelnemers uit de poule met elkaar in contact blijven door een gloednieuwe chatfunctie. Die is ook voorzien van pushberichten en hangt samen met de live-updates van de voetbalwedstrijden zelf. Je krijgt dus zowel de chatberichten en wedstrijdontwikkelingen doorgespeeld.

Een andere vernieuwing zijn de officiële club challenges; uitdagingen die vanuit een voetbalclub zelf gestuurd worden. Caunter zegt hierover:

Het idee voor ‘official club challenges’ kwam voort vanuit de vraag van FC Twente om een officiële FC Twente-uitdaging te starten. En aangezien in de Ajax-selectie ook al Football Meister spelers zijn, leek een Ajax-selectie challenge ook wel een goed idee. Wat ons nog rest voor het EK, is nog met een sterk vereenvoudigde registratieprocedure te komen.

Downloaden: Football Meister (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2012, 18:31
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen ek 2012, football meister, poule, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.