SloPro: vloeiende slow-motion beelden filmen met de iPhone

SloPro is een gratis iPhone-app die een vloeiende slow-motion video kan maken op de iPhone 4S. De app neemt op in 60 frames per seconde, waardoor je opnames kan vertragen zonder schokkerige beelden te zien.

SloPro iPhone iPod touch slow-motion video opnemenWel eens geprobeerd een zelfgemaakte filmopname in slow-motion af te spelen? Je zal zien dat het schokkerig beweegt. Normale video’s worden in 30 frames per seconde geschoten, wat een weinig vloeiende animatie oplevert als je in de snelheid snijdt. Op de iPhone 4S is het nu mogelijk vloeiende slow-motion beelden te filmen. De app SloPro filmt in 60 frames per seconde en geeft je de keuze om een opname langzaam of érg langzaam af te spelen, zonder dat het schokkerig wordt.

Ontwikkelaar Sand Mountain Studios schrijft dat ze het aanvankelijk niet voor mogelijk hielden dat het mogelijk was om 60 frames per seconde mogelijk te maken zonder trucjes, software-grapjes of het vervagen van de video. “Dit is het echte werk”, koppen ze in de App Store, maar dat moeten we na een testsessie wel even nuanceren: het gefilmde beeld in een slow-motion is wel iets grofkorreliger dan je van de iPhone 4S gewend bent.

SloPro filmpje opnemenVoordat je een filmpje opneemt, kan het lonen om even een blik te werpen naar de optieknop rechts onderin het scherm. Daar kan je aangeven of een slow-motion beeld langzaam moet worden uitgevoerd, nog langzamer of érg langzaaam. Ook kan je aangeven of je geluid wilt opnemen tijdens de slow-motion. Dat zijn de opties die je vóór het filmen hebt. Tijdens het filmen met de app kan je met een schakelaar bovenin beeld slow-motion in- en uitschakelen. Je filmt ondertussen gewoon op dezelfde manier door. Het slow-motion effect zie je pas als je de video terugkijkt.

De edit-knop zorgt ervoor dat je de opname ook achteraf kan bijschaven. Je ziet dan een balk met een slider in beeld. Die is bepalend voor de knoppen erboven. Met clip in en clip out kan je de video inkorten waar je wilt, en met slo in en slo out geef je aan waar de slow-motion moet beginnen en stoppen, ook al heb je dat slow-motion effect al tijdens het filmen aangegeven. Zo kan je de video nadien nog bijschaven. Een geweldige optie.

SloPro slow-motion video bewerkenSloPro is een gratis applicatie. In ruil daarvoor staat er een watermerk onderin de opname en kan je het filmpje alleen delen op Facebook en YouTube. Wie 1,59 euro in de app uitgeeft, koopt het Pro-pakket. Daarmee kan je het filmpje opslaan op de iPhone, versturen per mail, haal je het watermerk weg en kan je het originele, nog extern te bewerken bestand exporteren. Op alle oudere toestellen dan een iPhone 4S, neemt de app slow-motion op in 30 frames per seconde.

Downloaden: SloPro (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2012, 16:04
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen filmen, slow-motion, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.