Onderzoek: 4,6 miljoen games per dag gedownload op de iPhone

Er worden per dag 5 miljoen games gedownload uit de App Store en 4,6 miljoen daarvan worden op de iPhone en iPod touch binnengehaald. Dat blijkt uit een onderzoek van Distimo en Newzoo.

Newzoo en Distimo onderzoek hoofdplaatEr zijn 63 miljoen iOS-gebruikers die wel eens een spelletje spelen. Samen zorgen zij elke dag voor 5 miljoen gedownloade games uit de App Store. Dat blijkt uit een onderzoek van Distimo en Newzoo onder iOS-gebruikers uit Nederland, België, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Spanje, Duitsland en Frankrijk. Om de cijfers te achterhalen, keken de onderzoekers naar het aantal keer dat de 300 populairste gratis en betaalde games verkocht werden.

Maar liefst 90 procent van alle games op Apple’s iOS-besturingssysteem wordt op de iPhone of iPod touch gedownload. Dat vertaalt zich naar 4,6 miljoen gamedownloads per dag. De iPad neemt 9 procent van de downloads voor zijn rekening en de Mac pakt een minuscuul puntje van 1 procent uit de taart. Daarbij moet wel aangetekend worden dat de App Store niet de enige plek is waar Mac-gebruikers hun games vandaan kunnen halen. Het onderzoek is gedaan in maart van dit jaar.

Newzoo-en-Distimo-onderzoek-naar-gamedownloads

Games zijn het meest gedownloade genre in de App Store. Gemiddeld haalt een iOS-gebruiker zo’n tweeënhalve app per dag binnen op haar systeem. Omdat er 63 miljoen iOS-gamers zijn, zou dat beteken dat er in totaal zo’n 157 miljoen apps per dag gedownload worden uit de App Store, berekent RazorianFly.

Slechts voor 12 procent van alle gedownloade spellen is betaald. Een machtige 88 procent is echter gratis. Dat komt erop neer dat er 4,5 miljoen gratis spellendownloads per dag plaatsvinden, tegenover 600.000 betaalde. Dat betekent trouwens verre van het commerciële eindpunt voor de ontwikkelaars van gratis apps. Veertig procent van de inkomsten van spellen op de iPhone komt namelijk uit in-app aankopen. Op de iPad ligt dat percentage lager: 32 procent.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2011, 13:53
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, downloaden, infographic, ios 3

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.