Maak zelf verhaaltjes met StoryMaker voor iPhone

StoryMaker is een app waarmee je samen met kinderen een verhaaltje kunt maken. In de app maak je karakters aan, waarna je hiervan een soort stripverhaal maakt.

storymakerStoryMaker voor de iPhone is een app die eigenlijk beter op de iPad uitgebracht had kunnen worden. Dit is namelijk een app waarmee je met één of meer kinderen samen een verhaaltje kunt maken. Je bedenkt een aantal karakters en creëert daar een verhaaltje omheen. Er zijn mannelijke en vrouwelijke karakters, met bijpassende kleding en accessoires. Daarna maak je het verhaal, als een soort stripboek. Je vult een plaatje met personen en wat achtergronden, om er vervolgens nog wat tekst aan toe te voegen.

storymakerHeb je geen tekentalent maar droom je ervan om ooit je eigen stripboek te maken, dan is StoryMaker een aardig begin. Maar de app zal waarschijnlijk vooral worden gekocht door ouders die samen met hun kinderen een verhaaltje of sprookje willen uitbeelden. De verhalen die je hebt gemaakt kun je delen via e-mail, Facebook en Twitter. De app zelf is gratis, maar heb je toch nog wat gebrek aan inspiratie, dan kun je via een in app-aankoop een extra pakket kopen met drie kleine biggetjes of Assepoester.

Downloaden: StoryMaker (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2011, 10:55
Categorieën Kinderen, Onderwijs
Onderwerpen kinderen, storytelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.